0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

ŽivaliTudi kiti in delfini imajo lahko potomce

Tudi kiti in delfini imajo lahko potomce

MORDA VAS ZANIMA

Parjenje med različnimi živalskimi vrstami nikakor ni nekaj novega. Dokaz za to je na primer mula, križanec med konjem in oslom. Znani so tudi živalski mladiči, katerih starša sta zebra in osel. Čeprav so torej tovrstni mešanci dobro znani, pa je raziskovalce nedolgo tega presenetila zelo posebna žival, ki so jo opazili ob obalah Havajev. Že na podlagi telesnih znakov so ugotovili, da to ni niti kit niti delfin – ampak kar oboje!

- Oglas -

Delfin z mladičkom

Prva tovrstna kombinacija na svetu

Žival, ki so jo raziskovalci opazili, medtem ko so na terenu opravljali druge raziskave, je potomec vrste delfina, imenovane Steno bredanensis, in vrste kita, znane pod imenom Peponocephala electra. Tovrstne kombinacije doslej še ni bilo mogoče zaslediti. Kot smo že omenili, so raziskovalci že na podlagi morfoloških oziroma telesnih značilnosti te živali, ki za zdaj še nima uradnega imena, opazili, da se je zgodilo nekaj zelo nenavadnega …

Analiza vzorca potrdila domneve raziskovalcev

Raziskovalci so posneli nekaj fotografij, uspelo pa jim je dobiti tudi vzorec za biopsijo. Kasnejše analize v laboratoriju so potrdile, da so imeli prav. Obenem jim je uspelo s pomočjo analiz genetskega materiala živali ugotoviti, da je delfin oče, samica kita pa mama. Po besedah raziskovalcev je to njihovo najbolj nenavadno in vznemirljivo odkritje v celotni znanstveni karieri. Čeprav gre nedvomno za zanimiv znanstveni fenomen, ki mu bo najbrž v prihodnje posvečenih še precej raziskav, pa je zgodba obenem tudi svojevrsten dokaz za to, da ljubezen resnično nima meja.

.

NAJNOVEJŠE