Pritisnite na to točko … in zaspali boste prej kot v 2 minutah

Ali zvečer pogosto težko zaspite? Gre za težavo, ki je vse prej kot redka. Pogost krivec za nespečnost je stres, vendar je lahko povezana...

Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.
ŽivaliTudi kiti in delfini imajo lahko potomce

Tudi kiti in delfini imajo lahko potomce

MORDA VAS ZANIMA

Parjenje med različnimi živalskimi vrstami nikakor ni nekaj novega. Dokaz za to je na primer mula, križanec med konjem in oslom. Znani so tudi živalski mladiči, katerih starša sta zebra in osel. Čeprav so torej tovrstni mešanci dobro znani, pa je raziskovalce nedolgo tega presenetila zelo posebna žival, ki so jo opazili ob obalah Havajev. Že na podlagi telesnih znakov so ugotovili, da to ni niti kit niti delfin – ampak kar oboje!

- Oglas -

Delfin z mladičkom

Prva tovrstna kombinacija na svetu

Žival, ki so jo raziskovalci opazili, medtem ko so na terenu opravljali druge raziskave, je potomec vrste delfina, imenovane Steno bredanensis, in vrste kita, znane pod imenom Peponocephala electra. Tovrstne kombinacije doslej še ni bilo mogoče zaslediti. Kot smo že omenili, so raziskovalci že na podlagi morfoloških oziroma telesnih značilnosti te živali, ki za zdaj še nima uradnega imena, opazili, da se je zgodilo nekaj zelo nenavadnega …

Analiza vzorca potrdila domneve raziskovalcev

Raziskovalci so posneli nekaj fotografij, uspelo pa jim je dobiti tudi vzorec za biopsijo. Kasnejše analize v laboratoriju so potrdile, da so imeli prav. Obenem jim je uspelo s pomočjo analiz genetskega materiala živali ugotoviti, da je delfin oče, samica kita pa mama. Po besedah raziskovalcev je to njihovo najbolj nenavadno in vznemirljivo odkritje v celotni znanstveni karieri. Čeprav gre nedvomno za zanimiv znanstveni fenomen, ki mu bo najbrž v prihodnje posvečenih še precej raziskav, pa je zgodba obenem tudi svojevrsten dokaz za to, da ljubezen resnično nima meja.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×