Zdravje & prehrana»Avoled« - sladoled iz avokada, postrežen v lupini, postal pravi hit

»Avoled« – sladoled iz avokada, postrežen v lupini, postal pravi hit

MORDA VAS ZANIMA

Sladoled je zagotovo najbolj priljubljena poletna sladica. Težko si je zamisliti spopadanje s poletno vročino brez kepice ali dveh osvežujočega sladoleda. Čeprav je število okusov, med katerimi lahko izbiramo, z leti močno narastlo, pa obstaja velika verjetnost, da doslej še niste poskusili avokadovega sladoleda. Še posebej ne takšnega, ki bi bil postrežen v lupini, skupaj z užitno »koščico« …

- Oglas -

Avoled

Izvirna slaščica, ki na prvi pogled spominja na čisto pravi avokado

Avokado je postal v zadnjih letih izjemno priljubljen. Fotografije različnih jedi, izdelanih iz avokada, so preplavile tudi družbena omrežja. Seveda pa avokado ni zgolj izjemno »fotogeničen« sadež, ampak tudi zelo zdrav. Vsebuje ogromno zdravih maščob, koristnih za naše telo. Kuharski mojstri tako skorajda tekmujejo med sabo, kdo bo ustvaril nov, izviren recept, ki bo vključeval avokado. Eno najbolj izvirnih idej so dobili v znani britanski slaščičarni Snowflake Luxury Gelato, kjer so svojim gostom ponudili zelo poseben avokadov sladoled. Ker je postrežen v lupini in dopolnjen z užitno »koščico«, na prvi pogled močno spominja na pravi avokado, prerezan na pol. Ta poslastica je naletela na ogromno navdušenja med gosti, zato se počasi pojavljajo tudi posnemovalci.

Cena precej višja kot pri klasičnem sladoledu

Avokadov sladoled je izdelan izključno iz rastlinskih sestavin in ne vsebuje nikakršnih umetnih dodatkov. Prav tako pa v njem ni mogoče najti glutena. Za sladico vsebuje tudi izjemno visok delež beljakovin. »Koščica« je sicer narejena iz arašidovega masla, sojinega mleka, lanenih semen, mandljev, brazilskih oreščkov in orehov. Tako je to sladica, ki si jo je mogoče privoščiti brez slabe vesti, saj so sestavine zelo zdrave. Kljub vsemu pa obstaja slaba plat tovrstnega razvajanja. Gostje, ki želijo poskusiti to zanimivo slaščico, morajo namreč zanjo odšteti precej več kot za običajno kepico sladoleda. Cena porcije je namreč približno 11 evrov.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×