0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaEterično olje ylang ylang – eno najmočnejših eteričnih olj na svetu

Eterično olje ylang ylang – eno najmočnejših eteričnih olj na svetu

MORDA VAS ZANIMA

Eterično olje ylang ylang se pridobiva iz cvetov drevesa Cananga odorata (dišeča kananga). Drevesa uspevajo predvsem na Filipinih in v Indoneziji. Čeprav so eterična olja v naravnem zdravilstvu tudi nasploh zelo cenjena, ylang ylang izstopa po vsestranski uporabnosti. Ima namreč izjemno pozitiven vpliv na zdravje in počutje, omenjeno eterično olje pa je hkrati zelo koristno tudi za vaše lase in za kožo.

- Oglas -

Pomoč pri premagovanju stresa in izboljšanju razpoloženja

Je vaše življenje v zadnjem času zelo stresno? Eterično olje ylang ylang je ena najboljših naravnih izbir za vse, ki želite zmanjšati negativne vplive stresa na vaše telo in počutje. To je eterično olje, ki poskrbi za hitro izboljšanje razpoloženja in ki preprečuje prekomerno izločanje kortizola, ki ga mnogi imenujejo kar stresni hormon.

Ylang ylang povečeča tudi libido

Indonezijski mladoporočenci po zakonski postelji pogosto posujejo cvetove dišeče kanange. Če imate torej težave z libidom, je eterično olje ylang ylanga odlična rešitev. Povečuje spolni nagon, tako pri moških kot pri ženskah. Vdihovanje vonja tega eteričnega olja lahko pomaga celo pri impotentnosti.

Zniževanje krvnega tlaka

Hipertenzija oziroma kronično povišan krvni tlak je ena najpogostejših zdravstvenih težav v zahodnem svetu. Na srečo pa obstaja ogromno naravnih rešitev. Odlična izbira je eterično olje ylang ylanga, ki ima pomirjajoč vpliv na naše telo. Umiri srčni utrip, kar je povezano tudi z že omenjenim zaviranjem izločanja kortizola. Na dolgi rok to pomeni občutno zmanjšanje tveganja za resna srčno-žilna obolenja.

- Oglas -

Nič več bolečih menstruacij

Mnoge ženske imajo zelo močne menstruacije, ki jih spremljajo menstualni krči in bolečine. Namesto da posegate po protibolečinskih sredstvih, raje preizkusite eterično olje ylang ylang. Že vdihovanje vonja tega olja lahko poskrbi za občutno ublažitev bolečin. Pomagate pa si lahko tudi z masažnim oljem. Eterično olje ylang ylang zmešajte s poljubnim rastlinskim oljem, mešanico pa nato uporabite za masažo trebušnega predela. Za še boljše rezultate priporočamo, da dodate še nekaj kapljic eteričnega olja sivke.

Lepša in bolj zdrava koža

Mešanica rastlinskega olja, na primer kokosovega ali olivnega, in eteričnega olja ylang ylanga poskrbi tudi za bolj mladostno kožo (preprečevanje gubic, starostnih peg ipd.), za preprečevanje težav z aknami in mozoljčki, kar je predvsem zasluga protimikrobnih učinkov eteričnega olja ylang ylanga, in za pomiritev razdražena kože. Obenem je eterično olje ylang ylanga izvrstna izbira za vse, ki imate težave s prekomerno mastno kožo.

Preverite tudi: Mastna koža: Kako jo pravilno negujemo?

Znebite se prhljaja in srbečega lasišča

Ena izmed številnih koristi eteričnega olja ylang ylanga je tudi ta, da pomaga pri odpravi prhljaja. Preprosto dodajte nekaj kapljic tega eteričnega olja svojemu šamponu. Že kmalu boste opazili, da imate precej manj težav s prhljajem in z razdraženim, srbečim lasiščem.

.

NAJNOVEJŠE