Lepota & kozmetikaDepilacija s sladkorjem – izjemno učinkovita metoda odstranjevanje dlačic

Depilacija s sladkorjem – izjemno učinkovita metoda odstranjevanje dlačic

MORDA VAS ZANIMA

Ste že slišali za depilacijo s sladkorjem? Gre za metodo, ki postaja vse bolj priljubljena. V primerjavi z voskanjem je depilacija s sladkorjem mnogo manj boleča, obenem pa se dlačic znebite za precej dlje kot z britjem. Mešanico za depilacijo s sladkorjem lahko pripravite kar sami. Potrebujete namreč zgolj tri sestavine, in sicer sladkor, limonin sok ter vodo.

- Oglas -

Depilacija s sladkorjem

Kako deluje depilacija s sladkorjem in kakšen je postopek?

Kako pa depilacija s sladkorjem sploh poteka? Pasta, ki jo dobimo iz omenjenih treh sestavin, se najprej ohladi na sobno temperaturo, nato pa se jo nanese na kožo v nasprotni smeri rasti dlačic. Počakamo nekaj sekund, da se sladkorna pasta še malce ohladi in strdi, preden se jo odstrani z enim samim potegom, v smeri rasti dlačic.

Depilacija s sladkorjem postopek

Manj bolečin, razdražene kože, vraščenih dlačic in dolgotrajni rezultati

Z uporabo sladkorne paste odstranimo precej več dlačic skupaj s korenino kot pri klasičnem voskanju, kjer se dlačico pogosto prelomijo. Poleg tega pa bodo dlačice, ki bodo zrasle ponovno, mnogo mehkejše in svetlejše. Pomembna prednost sladkorne paste je tudi ta, da ne vsebuje nikakršnih škodljivih kemikalij, dišav, barvil ipd. Depilacija s sladkorjem  je primerna tudi za tiste z zelo občutljivo kožo. Morebitne ostanke sladkorne paste je mogoče na koncu zelo preprosto odstraniti zgolj z vodo. Metoda je primerna za odstranjevanje dlačic na praktično katerem koli delu telesa – na nogah, rokah, bikini predelu, nad ustnico in celo pod pazduhami. Dlačice morajo biti sicer dovolj dolge, da jih je mogoče izpuliti, in sicer približno 4 milimetre – običajno je to dolžina dlačic  po približno 5–7 dneh od zadnjega britja.

- Oglas -

Depilacija s sladkorjem

Ste že kdaj poskusili depilacijo s sladkorjem?Več o postopku najdete tukaj: https://www.bodieko.si/depilacija-s-sladkorjem

Objavil/a Bodi Eko dne Ponedeljek, 30. julij 2018

Čeprav se naš bolečinski prag razlikuje, pa večina tistih, ki so že preizkusili depilacijo s sladkorjem, pravi, da so v primerjavi z voskanjem občutili precej manj bolečin. Manj je bilo tudi težav z vraščenimi dlačicami in pordelo kožo. Depilacija s sladkorjem se večinoma izvaja enkrat mesečno, lahko pa tudi redkeje, če so vaše dlačice že nasploh svetlejše in manj močne.

Depilacija s sladkorjem -priprava paste

Kako pripraviti sladkorno pasto?

Danes tudi vse več kozmetičnih salonov ponuja možnost depilacije s sladkorjem. Če pa bi želeli postopek preizkusiti doma, lahko zelo preprosto izdelate sladkorno pasto. Potrebujete 400 gramov sladkorja, 60 mililitrov limoninega soka in enako količino vode. Zmešajte vse sestavine v manjšem loncu. Nato mešanico segrevajte pri srednji temperaturi. Priporočamo vam, da vseskozi mešate, saj s tem preprečite, da bi se pasta prijela dna lonca. Poskrbite tudi, da boste izbrali lonec iz dovolj debelega materiala. Ko mešanica zavre, znižajte temperaturo in počasi kuhajte še približno 25 minut. Na koncu mora biti pasta podobna temnejši smoli. Ko se pasta ohladi na sobno temperaturo, je pripravljena za uporabo.

Preverite tudi: Britje: zelo pogoste napake, ki jih delajo mnoge ženske

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×