Lepota & KozmetikaBritje: zelo pogoste napake, ki jih delajo mnoge ženske

Britje: zelo pogoste napake, ki jih delajo mnoge ženske

MORDA VAS ZANIMA

Verjetno se brijete že vrsto let. Ampak to še ne pomeni, da postopek zares obvladate. Čeprav sodi britje še vedno med najbolj priljubljene metode odstranjevanja dlačic z različnih predelov telesa, delajo številne ženske pri tem ogromno napak. Posledice so vraščene dlačice, razdražena koža in ureznine. V poletnih mesecih so intervali med posameznimi britji pri večini žensk še posebej kratki. To pa pomeni, da morate biti še toliko bolj pazljivi …

- Oglas -

Ženska in britje

Britje »na suho« ni nikoli dobra ideja

Čeprav se vam včasih zelo mudi, vedno poskrbite za nanos pene ali podobnega izdelka za britje. Če se boste britja lotili na povsem suhi koži, sta rdečica in srbečica skorajda neizogibni. Pene, kreme ipd. namreč poskrbijo, da britvica nežno drsi po koži. Že to, da kožo pred britjem vsaj malce navlažite, je boljše kot nič.

Britvice menjajte vsaj enkrat tedensko

Ne poskušajte varčevati pri britvicah, še posebej če jih uporabljate vsak dan. Načeloma je dobro, da stare britvice zamenjate vsaj enkrat na teden, sicer obstaja povečano tveganje za razdraženo kožo in infekcije.

Ne odstranjujte dlačic v nasprotni smeri njihove rasti

Preden se lotite britja, vedno poglejte, v katero smer rastejo dlačice. Priporočljivo je namreč, da britje poteka v smeri rasti dlačic. To velja še toliko bolj za tiste z zelo občutljivo kožo in za vse, ki imate pogosto težave z vraščenimi dlačicami.

Pri britju ne smete hiteti

- Oglas -

Poškodbe in razdražena koža so pogosto posledica prehitrega britja. Naj se vam torej ne mudi. Gibi naj bodo počasni in enakomerni. Pogosto se nam zdi, da britvica ne more povzročiti večjih poškodb, vendar nas intenzivnost krvavitve velikokrat preseneti. Obenem pa pazite, da pritisk ne bo prevelik.

Pred britjem odstranite odmrlo kožo

Svetujemo vam, da pred vsakim britjem poskrbite za piling kože. S tem odstranite odmrle kožne celice, zaradi česar bo tveganje za vraščanje dlak precej manjše. Uporabite lahko kar doma narejen piling, na primer iz kave in kokosovega olja.

Po britju morate kožo vedno navlažiti

Za preprečevanje težav je zelo pomembno, da na kožo takoj po britju nanesete kakovostno vlažilno kremo ali olje. Če preskočite ta korak, se lahko povrhnjica pretirano izsuši. Koža se posledično vname. Poskrbite torej, da do tega ne bo prišlo. Če pri roki nimate primerne vlažilne kreme, namenjene negi kože po britju, lahko uporabite kar olivno olje. Za še boljši učinek mu lahko dodate še nekaj kapljic eteričnega olja čajevca, ki zmanjša tveganje za okužbe.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×