Revija Bodi eko, februar 2022

Pred vami je prva letošnja številka revije Bodi eko. V njen boste našli kup nasvetov in receptov, s katerimi si boste lahko na naraven način izboljšali svoje zdravje in počutje.

Zakaj je tako težko videti dobro v sočloveku?

Prehitro obsojanje je zelo razširjena težava. Tako sočloveku hitro pripišemo slabe namene, precej težje pa v drugih ljudeh ugledamo dobro – tudi ko gre za naše bližnje.

Uporaba tehnologije za prepoznavo obraza pri razdeljevanju šolskih kosil

Vodstvo teh šole se je odločilo, da pri razdeljevanju šolskih kosil uvede metodo, ki temelji na prepoznavanju obrazov.

Preprost trik za vse, ki zvečer težko zaspite

Koliko časa običajno mine od vašega odhoda v posteljo do trenutka, ko potonete v zaslužen spanec?

Se je 6. množično izumrtje že začelo?

Naš planet je bil priča petim množičnim izumrtjem, ki so bila povezana z naravnimi fenomeni, neodvisnimi od človeka.

Služila s prodajo svojih vetrov, na koncu pa pristala v bolnišnici

Stephanie Matto, ki je zaslovelav priljubljeni resničnostni oddaji 90 dni do poroke, se je pred nedavnim lotila zelo nenavadne poslovne dejavnosti.

Za multiplo sklerozo je najverjetneje kriv virus Epstein-Barr

Multipla skleroza je kompleksna avtoimunska bolezen, za katero je značilno propadanje mielinskih ovojnic, ki obdajajo živčne celice. Imunski sistem začne namreč mielin zaznavati kot...

Katera zelišča odpravijo kandido?

Kandida pa v telesu sprošča strupe, kar lahko privede do različnih črevesnih težav, kot so vnetja, izmenične diareje in zaprtja.
Dom & energijaHitro rastoča drevesa za več sence na vašem vrtu

Hitro rastoča drevesa za več sence na vašem vrtu

MORDA VAS ZANIMA

Brez sončne toplote oziroma svetlobe ni življenja. Poleg tega se danes vse več ljudi odloča za nakup solarnih panelov, ki omogočajo uporabo brezplačne, obnovljive in okolju prijazne energije. Naj bo sončna energija še tako koristna, pa včasih potrebujemo tudi nekaj umika in zaščite pred sončnimi žarki. Pri tem so nam v veliko pomoč drevesa. Če vsako poletje obžalujete, da v okolici vašega doma ni na voljo več sence, je skrajni čas, da to spremenite. Priporočamo vam, da na svojem vrtu ali dvorišču posadite drevesa, ki so znana po še posebej hitri rasti. Tako boste lahko že kmalu uživali v prijetni senci, tudi ko bo sonce zelo močno. Če bodo drevesa rastla v neposredni bližini hiše, pa se bo znižala tudi poraba elektrike, saj ne bo več nujno, da klimatska naprava deluje pri polni moči.

- Oglas -

Javor

Topol

Za vse, ki si želite priti do sence v okolici svojega doma v najhitrejšem času, so zelo dobra izbira topoli. Na leto lahko namreč zrastejo kar približno dva metra in pol. Njihova končna višina pa je dobrih dvanajst metrov. Obstaja več različnih vrst topolov, med katerimi lahko izbirate. Čeprav so topoli po naših vrtovih redkejši, pa je pri načrtovanju ureditve okolice vašega doma vsekakor smiselno razmisliti tudi o tej možnosti.

Rdeči javor

Zelo zanimiva izbira drevesa oziroma dreves za okolico vašega doma je lahko tudi rdeči javor. Tudi ta sodi med hitro rastoča drevesa. Na leto v povprečju zraste približno en meter in dvajset centimetrov. Končno višino pa prav tako doseže pri dvanajstih metrih. Posaditev rdečih javorov pa poskrbi tudi za zelo posebno in barvito estetsko popestritev.

Vrba žalujka

Vrba žalujka sodi med najbolj priljubljena drevesa za ustvarjanje sence na dvoriščih, vrtovih ipd. Na leto lahko zraste tudi več kot dva metra. Kot morda veste, vrba žalujka najbolje uspeva v bližini voda. Vendar pa se lahko odločite tudi za hibride, ki jim ustrezajo tudi malce bolj suha tla.

Druga primerna drevesa

- Oglas -

Med nadpovprečno hitro rastoča drevesa med drugim sodijo še tulipanovec, platana, breza in ostrolistni javor. Možnosti je torej kar nekaj. Tudi ko upoštevate specifike tal/prsti in tipične vremenske pogoje oziroma podnebne značilnosti, lahko najdete drevo, ki bo zraslo zelo hitro. Obenem pa takšno, ki bo poskrbelo tudi za estetsko nadgraditev okolice vašega doma. Pot do prijetne sence je tako mnogo krajša, kot ste si morda predstavljali …

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×