0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

AstroSpalni horoskop: nasveti astrologov za boljši spanec

Spalni horoskop: nasveti astrologov za boljši spanec

MORDA VAS ZANIMA

Astrologi vedo o vaših spalnih navadah precej več, kot si verjetno predstavljate. Ne verjamete? Preverite, ali spodnja priporočila za boljši spanec veljajo tudi za vaše astrološko znamenje …

- Oglas -

Oven

Prekipevate od energije in nenehno se vam porajajo nove, zanimive ideje, ki jih želite prenesti v prakso. Na ta račun pa pogosto trpi vaš spanec. Ker ste zelo energična oseba, negativni učinki pomanjkanja spanca  sprva niso zelo očitni, toda če boste predolgo zanemarjali pomen kakovostnega spanja, vas bo to prej ali slej dohitelo. Priporočamo vam, da poskušate presežek energije »pokuriti« s pomočjo redne vadbe. Tako boste zvečer zaspali precej lažje.

Bik

Pripadniki tega znamenja veljate za ljubitelje vsega lepega, kar vpliva tudi na vaše spalne preference. Okusno opremljena spalnica je izjemno pomembna za to, da lahko zaspite. Če imate težave s spanjem, je morda čas za prenovo spalnice, kar ne pomeni nujno, da so potrebne velike spremembe. Ker ste zelo trmasta, bojevita oseba, se morate izogibati konfliktom neposredno pred odhodom v posteljo, sicer je nemirna noč praktično neizogibna.

Dvojčka

Vaše spalne navade so zelo … neuravnovešene. Včasih vam zadošča manj kot 5 ur spanja, spet drugič pa zlahka spite 12 ur in več. Upoštevajte, da boste s »spalnimi maratoni« težko popravili škodo, povezano s pomanjkanjem spanja. Za bolj konsistenten urnik se izogibajte uporabi elektronskih naprav v večernih urah (najmanj eno uro pred načrtovanim odhodom v posteljo). Obenem pa je priporočljivo, da je okno v vaši spalnici vsaj rahlo priprto.

- Oglas -

Rak

Domača spalnica je edini prostor, kjer se lahko resnično naspite. Na potovanjih tako pogosto trpite, saj se težko navadite na tuje postelje, ne glede na to, kako udobne so. Obenem pa je za vas zelo pomembno, da vse poteka v skladu z vnaprej zasnovanim urnikom. Ustaljena večerna rutina je zato za rake praktično nujna.

Lev

Vaš spanec je precej boljši, kadar ne spite sami. Če nimate partnerja, priporočamo, da si omislite veliko blazino, ki jo boste lahko objemali med spanjem. Tako boste zvečer precej lažje zdrsnili v sladek sen, obenem pa boste imeli manj težav z zbujanjem sredi noči.

Devica

Zvečer zelo težko zaspite, saj so vaše misli polne najrazličnejših skrbi. Med tipične lastnosti devic namreč spadajo perfekcionizem, nagnjenost k pretiranemu analiziranju in nenehna zaskrbljenost, povezana s prihodnostjo. Če boste pred spanjem svoje skrbi spravili na papir, se boste znebili vsaj dela bremena. Obenem priporočamo, da si pri umirjanju pomagate z vonjem sivke.

Tehtnica

Spanje je za vas nadpovprečno pomembno – tako s telesnega kot z duševnega vidika. Podnevi namreč porabite ogromno energije za to, da bi ugajali vsem. Pogosto se lahko zares sprostite šele med spanjem, zato morate paziti, da boste imeli vedno na voljo dovolj časa za kakovosten spanec – tudi če boste morda na ta račun malce zanemarili druge vidike.

- Oglas -

Škorpijon

Vaš um je nadpovprečno aktiven. Zdi se, da zlahka prenesete daljša obdobja z zelo malo spanja, toda podobno kot pri ovnih bo treba prej ali slej plačati račun za to. Nikakor torej ne smete podcenjevati pomena spanca. Zelo pomembno je, da je prostor, v katerem spite, povsem zatemnjen. Za piko na i pa poskrbi posteljnina v črni ali rdeči barvi.

Strelec

Spadate med ljudi, ki obožujejo krajše dremeže. Vendar morate upoštevati, da ti ne morejo nadomestiti pozitivnih učinkov dlje časa trajajočega neprekinjenega spanja. Strelci se pred spanjem pogosto spopadajo s sindromom nemirnih nog. Če imate podobne težave tudi sami, priporočamo raztezne vaje za noge neposredno pred odhodom v posteljo in uporabo magnezija.

Kozorog

Kozorogi veljate za nadpovprečno disciplinirane osebe. Tako se tudi pri odhodu v posteljo in zbujanju običajno držite ustaljenega urnika. Toda nemalokrat ste lahko skorajda pretirano resni in strogi do sebe, kar seveda prinese precej stresa. To pa lahko privede do pogostega zbujanja sredi noči. Tako je zelo priporočljivo, da si pred spanjem vzamete čas za meditacijo.

Vodnar

Zvečer zelo težko zaspite, saj so vaše misli vedno v pogonu, pripravljeno na nove izzive, ne glede na to kako utrujeno je telo. Težavo pa lahko na srečo ublažite z malce kompleksnejšo večerno rutino, ki bo začrtala jasnejšo mejo med dnevom in nočjo. Posebno pomembno je, da se zvečer izogibate uporabi elektronskih naprav.

Ribi

Če bi vam obveznosti to dopuščale, bi zlahka prespali večino dneva. Najbolj domačno se namreč počutite prav v svetu sanj, saj ste zelo intuitivna, spiritualna oseba. Pametno je, da imate poleg postelje zvezek in pisalo. Tako boste lahko zjutraj svoje sanje zapisali. Analiza teh zapisov je lahko zelo koristna. Pogosto se vam namreč prav v sanjah razkrijejo odgovori na dileme, ki vas mučijo dlje časa.

Preberite tudi: Najboljši zdravstveni nasveti za vaše astrološko znamenje

.

NAJNOVEJŠE