Poskusite to okusno , zdravo in nadvse osvežilno solato, ki je primerna za čisto vsak letni čas. Lahko jo pripravite kot prilogo ob slavnostnem kosilu ali pa si jo odnesete s sabo v službo za malico.
- Oglas -
Sestavine (za 4 osebe):
- Skodelica surove kvinoje (treba jo je dobro oprati)
- 1⁄2 skodelice suhih brusnic
- 2 fino sesekljani šalotki
- 1⁄4 skodelice praženih mandljevih lističev
- 1⁄4 skodelice svežega koriandra
- 1 jušna žlica svežega peteršilja
- 2 jušni žlici sveže stisnjenega limoninega ali limetinega soka
- 2 jušni žlici ekstra deviškega oljčnega olja
- 1⁄4 čajne žličke suhega koriandra
- 1⁄4 čajne žličke mlete kumine
- sol in poper po okusu
Priprava:
- Skuhajte kvinojo, jo odcedite, stresite v posodo ter ohladite. Ohlajeni kvinoji dodajte brusnice, šalotko, mandlje, koriander in peteršilj.
- V drugi posodi zmešajte skupaj limonin ali limetin sok, oljčno olje, koriander, kumino ter sol in poper.
- Preliv prelijte čez kvinojo in dobro premešajte.