Ljubezen do sebe: 5 nasvetov, kako postati lastna »duša dvojčica«

Ljubezen do sebe je osnova srečnega, mirnega življenja. Vendar pa to ni nekaj, v kar bi se lahko preprosto prisilili. Pozitivne afirmacije pogosto niso dovolj.

Prepiri med partnerjema so lahko koristni

Prepiri so lahko koristni za okrepitev vezi med partnerjema – če seveda niso povezani z nespoštljivostjo in nasilnim obnašanjem.

Redno pitje kave je lahko koristno za vaše srce

Študija, ki je bila predstavljena na letošnjem kongresu Ameriškega združenja za kardiologijo, prinaša dobre novice za ljubitelje kave. Ne le da zmerno uživanje kave...

Kaj je krivo za slabost med vožnjo?

Nekateri ljudje imajo med vožnjo tako hude težave s slabostjo, da se ne morejo osredotočiti na nič drugega.

Ajurvedski nasveti za boljše duševno zdravje

Eden od glavnih ciljev ajurvedskih tehnik je vzpostavljanje ravnovesja med telesom, umom in dušo.

Začinite svoje zdravje s super začimbami

Začimbe in zelišča so zagotovo nekakšno superživilo. V njih so namreč skoncentrirane številne izjemno koristne snovi.

Rastline, ki ugodno vplivajo na centralni živčni sistem

V rastlinah najdemo veliko sestavin, ki delujejo na centralni živčni sistem in imajo pogosto pomirjevalni ali stimulativni učinek na naše telo.

Ali vas občasno preseneti nadpovprečno močna menstruacija?

Menstruacije so večinoma precej šibke, spremljajoči »simptomi« pa mili, občasno pa vas kljub temu preseneti zelo močna menstruacija.
Ekologija & okoljeSmrtonosni vulkanski pepel

Smrtonosni vulkanski pepel

MORDA VAS ZANIMA

Vulkan na Islandiji še vedno buri duhove. Vendar pa je nekaterim morda zanimivo, zakaj ravno pepel povzroča toliko preglavic in ne vroča lava, za katero smo navajeni, da pride na površje ob izbruhu vulkana in uniči vse česar se dotakne.

- Oglas -


Zato je dobro, da razjasnimo pojem vulkanskega pepela, saj je o takšnih stvareh včasih dobro vedeti morda malce več.

Vulkanski pepel je sestavljen iz majhnih finih kamenčkov in delcev mineralov, ki so manjši od dveh milimetrov. To mešanico imenujemo vulkanski pepel in je v večini primerov prisotna ob vulkanskem izbruhu.

Pepel nastane, ko se kamenje zdrobi in ga magma loči v miniaturne delce med eksplozivno vulkansko reakcijo. Nasilna narava izbruha pa vljučuje tudi paro, ki prihaja iz prej omenjenih majhnih delcev lave, ki jih dobesedno raztrga v še manjše delce.

Dim, ki je pogosto viden nad vulkanskih izbruhom je zato v večini sestavljen iz pepela in pare. Majhne delce pepela pa lahko veter raznosi več kilometrov daleč, kar povzroči vulkanski oblak. Vulkanski pelel pa ni nič kaj podoben tistemu pepelu, ki nastane pri gorenju npr. lesa, saj je vulkanski pepel veliko bolj trd in abraziven.

- Oglas -

Iz zgodovine je znano, da je pepel ob izbruhih vulkanov pokopal pod sabo cela mesta in ljudi, ki so se zaradi pepela zadušili.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×