Migrene lahko povečajo nevarnost za zaplete med nosečnostjo

Z migrenami se spopada kar približno 20 odstotkov žensk v rodni dobi. Raziskovalci so bili pozorni na najbolj tipične zaplete, povezane z nosečnostjo.

Naravna škropiva za pogoste bolezni v sadnem vrtu

Kot vsake vrtnine pa imajo tudi sadne grmovnice in drevesa svoje škodljivce ter bolezni, ki jih je treba spremljati in nadzorovati, saj nam lahko v nasprotnem primeru uničijo pridelek ali pa celo kar sadno rastlino samo.

Marko Slapnik: »Prevajam jezik narave v govorico ljudi«

Težko je v le nekaj odstavkih opisati, s čim vse se ukvarja Marko Slapnik, vedno nasmejani gospod, ki vsakogar zlahka začara s svojo pozitivno energijo in širi svoje navdušenje nad naravo in Solčavskim, od koder prihaja.

Kako nevarni so v resnici sončni žarki?

Večina ljudi se iskreno začudi, ko izvedo, da so tudi sončni žarki, ki jih dobimo pri delu na vrtu, na sprehodu, na kolesu ali v gorah, prav tako škodljivi.

Meditacija lahko pomaga pri hitrejšem prepoznavanju napak

Ali ste pogosto površni in pozabljivi? Hiter vsakodnevni tempo je pogosto kriv za to, da naredimo precej več napak, kot bi jih sicer.

Doma narejeni pripravki za zatiranje škodljivcev na vrtu

V naravi lahko naberemo rastline, iz katerih sami naredimo pripravke, naravna škropiva oziroma sredstva za boj proti škodljivcem na vrtu.

9 trikov za učinkovitejše čiščenje preprog

Vzdrževanje oziroma čiščenje preprog je precej zahtevno. Zgolj sesanje običajno ne zadostuje.

Srednja leta kot priložnost za nov začetek

Morda se zdi, da so srednja leta prepozna za nove začetke, toda to nikakor ne drži.
Ekologija & okoljeAli bo imel vulkanski izbruh na Islandiji globalne posledice?

Ali bo imel vulkanski izbruh na Islandiji globalne posledice?

MORDA VAS ZANIMA

Nedavni vulkanski izbruh na Islandiji, ki dela letalskim prevoznikom velike preglavice zaradi velikih količin vulkanskega pepela v zraku je verjetno trenutno ena izmed medijsko odmevnejših tem.

- Oglas -


Vendar pa posledice tega dogodka ne bodo tako hude, kot so nekateri predvidevali, saj atmosferski znanstveniki sporočajo, da bi naj ta vulkanski pepel izginil v naslednjih nekaj dneh.

Vulkan po imeu Eyjafjallajokull je zadnjih nekaj dni spuščal v ozračje majhne koščke sestavljene iz silikatnega in bazaltnega stekla, ki so lahko izredno nevarni za letalske motorje. Glavni problem je v tem, da je vulkan te delce ‘izstrelil’ približno 9 km visoko v zrak, tam pa se še dodatno razpršijo po zračnem prostoru, kjer letijo leta.

Cilj in trajanje oblaka vulkanskega pepela sta primarno odvisna od vremenskih razmer, kot sta npr. vlažnost in veter. Oblak pepela naj bi v naslednjih nekaj dneh počasi izginil, poleg tega pa dim ni dosegel stratosfere, zato izbruh tudi ne bo imel globalnih posledic.


Količina žveplovega dioksida, ki ga je sprostil izbruh pa tudi ne predstavlja velike grožnje. Podobni in tudi večji izbruhi se dogajajo že od samega nastanka Zemlje, veliko pa se jih je zvrstilo tudi v preteklih stoletjih, vendar pa takrat še ni bilo toliko medijev, sploh pa ne globaliziranih, tako iz tega ljudje tudi niso naredili takšne senzacije, kot je danes. Prav tako pa takrat tudi ni bilo letal v zraku in so tako pojav opazili le v okolici izbruha.

- Oglas -

Zato se ne smemo pustiti prestrašiti že ob vsaki naravni nesreči, saj se te dogajajo že ves čas, je pa to dober primer in obenem opozorilo, kako močne so sile narave in kakšne velike posledice ima lahko že samo en vulkanski izbruh.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×