Se vam znojijo noge? Poskusite z limono

  Limona je vsestransko uporabna – tako v kulinariki kot v kozmetiki. Bogata je z vitaminom C, pa tudi kalijem in fosforjem ter limonsko, galno in jabolčno kislino. Preberite, kje vse vam lahko koristi – in se pustite presenetiti.

  Če spadate med tiste, ki imajo težavo s prekomernim potenjem nog, vam lahko pomaga dobra stara prijateljica limona, ki jo imamo v kuhinji vsi. Neprijeten vonj nog lahko nevtralizirate z redno uporabo spodnje kopeli.

  Znojenje nog -pomagajmo si z limono

  Kopel, ki odganja neprijetne vonjave

  Vseh sestavin za to kopel morda nima vsak ravno na dosegu roke, a če vas pestijo težave zaradi potenja nog, razmislite o njihovi nabavi.

  Potrebujete: vedro tople vode, pest škroba, pest ovsene moke, pest soli, dve žlici galuna (najdete ga tudi pod imenom dvojna sol), dve žlici amonijaka in sok treh limon.

  Priprava in uporaba: sestavine dodajte v vedro tople vode. Po 15 minutah namakanja noge umijte z mlačno vodo. Kopel si pripravljajte redno, nekajkrat na teden – in ublažili boste neprijeten vonj.

  Limona za lepše roke

  S pomočjo limone lahko uspešno odstranite nadležno obnohtno kožico na rokah, tudi na nogah.

  Potrebujete: skledo olivnega ali lanenega olja, sok dveh do treh limon in natrijev borat oziroma boraks, ki ga kupite v lekarni.

  Priprava in uporaba: toplemu olju dodajte sok limon in žličko boraksa. V skledi s tako pripravljeno mešanico namakajte prste, dokler se obnohtna kožica ne omehča.

  Kopel za mehko kožo

  Limono lahko uporabite vsakič, ko se kopate – rezultat bo gladka in zmehčana koža.

  Potrebujete: riž, sok dveh do treh limon.

  Priprava in uporaba: dve žlici vode, v kateri ste prevreli riž, zmešajte z limoninim sokom in dodajte vaši običajni kopeli. Na koži boste začutili občutno razliko.

  Povejte svoje mnenje - kometirajte