0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaZelje za lepšo kožo

Zelje za lepšo kožo

MORDA VAS ZANIMA

Zelje je ena najbolj zdravih vrst zelenjave. Je bogat vir vitaminov A, B in K, pa tudi kalija, kalcija, molibdena – in celo omega-3 maščobnih kislin. Poleg tega, da sestavine v tej križnici dokazano uničujejo rakave celice, odlično vplivajo na prebavo in zmanjšujejo holesterol v krvi, je zelje tudi izjemno učinkovito lepotno sredstvo.

- Oglas -

Aktivne snovi v zelju lahko s pridom uporabite za pripravo obraznih mask, sploh če imate težave z mastno in mozoljasto kožo.

Zelje

Z zeljem nad akne in brazgotine

Na mesta, kjer imate mozolje (tudi gnojne), nanesite kuhano zelje, ki bo vpilo gnoj in nečistoče. Zelo uporabna je tudi voda, v kateri se je kuhalo zelje. Uporabite jo za čiščenje mastne kože – namesto losjona.

- Oglas -

Če bi se radi znebili brazgotin zaradi mozoljev, lahko poskusite s to preprosto masko za obraz. Sveže zelje naribajte in ga za 15 minut položite na obraz. Sestavine v zelju bodo pripomogle k celjenju brazgotin zaradi aken.

Na mesto, kjer imamo grd mozolj, ki je tik pred tem, da poči, namažite malo zeljnega soka. Nanj položite še košček zeljnega lista in čez prilepite obliž. Počakajte nekaj časa in presenečeni boste nad rezultatom.

Zelje + mleko = pomlajevalna maska

Za pripravo maske, ki bo pomladila in hkrati razstrupila kožo, potrebujete skodelico mleka in nekaj listov zelja. Zelje kuhajte v mleku, dokler se ne zmehča in prepoji z mlekom. Tako pripravljeno masko nanesite na obraz, po vratu in dekolteju, kjer jo pustite delovati približno 20 minut.

Pri zelo suhi koži v mleku kuhanemu zelju dodajte žlico olivnega olja in žlico jajca (surovega). Tudi to masko pustite delovati 20 minut, vaša koža pa bo po njeni uporabi nahranjena in bolj voljna.

.

NAJNOVEJŠE