0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaS sodo bikarbono nad nadležen prhljaj

S sodo bikarbono nad nadležen prhljaj

MORDA VAS ZANIMA

Prhljaj je zelo razširjena težava, še posebej v zimskem času. Ali morda tudi vam para živce in preprečuje, da bi nosili svoja najljubša temna oblačila? Verjetno ste v tem primeru doslej preizkusili že več različnih šamponov, ki naj bi poskrbeli za čudežno rešitev. Vendar pa se mnogokrat izkaže, da se najboljša sredstva za odpravo prhljaja skrivajo v naši kuhinji. Mogoče ste na primer že slišali, da sta lahko v boju s prhljajem zelo uspešna česen ali jabolčni kis. Še ena možnost za tiste, ki želite poskusiti z naravnimi pristopi, pa je soda bikarbona …

- Oglas -

Lahko soda bikarbona zares pomaga?

Soda bikarbona na prvi pogled precej spominja na sam prhljaj, zato se vam morda zdi nenavadno, da bi bila lahko to tudi rešitev. Vendar pa izkušnje mnogih pričajo o tem, da lahko soda bikarbona v tem primeru zares pomaga. Prhljaj je namreč pogosto povezan s pretiranim izločanjem maščob na našem lasišču, kar zamaši lasne mešičke. S pomočjo sode bikarbone pa je mogoče poskrbeti za nežen piling ter s tem za odstranjevanje nakopičenih maščob, odmrlih kožnih celic, ostankov izdelkov za nego in različnih nečistoč. Poleg tega soda bikarbona pomaga tudi v boju z glivicami, glivična okužba pa je še eden izmed pogostih povodov za težave s prhljajem.

Navodila za uporabo

Najbolj preprosta možnost je, da približno 2–3 žlicama sode bikarbone primešate malo tople vode. Dobro zmešajte, da dobite gosto pasto, s katero nato nežno zmasirajte lasišče. Počakajte nekaj minut, nato pa si operite lase kot običajno. Ponavljajte pred vsakim umivanjem las, dokler se ne rešite prhljaja.

Po želji lahko sodo bikarbono pred uporabo zmešate tudi s poljubnim rastlinskim oljem, na primer z olivnim ali pa s kokosovim, ki ste ga predhodno stopili. Kokosovo olje je sicer v tem primeru še posebej dobra izbira, saj je prav tako znano po protiglivičnem delovanju. Za še lažjo odpravo morebitnih glivic na lasišču, ki povzročajo prhljaj, pa vam svetujemo, da mešanici sode bikarbone in kokosovega olja dodate še kapljico ali dve eteričnega olja čajevca.

.

NAJNOVEJŠE