Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Dom & energijaSpravite svojo kuhinjo v red v 5 preprostih korakih

Spravite svojo kuhinjo v red v 5 preprostih korakih

MORDA VAS ZANIMA

Kuhinja je tisti prostor v naših stanovanjih, v katerem običajno najhitreje zavlada nered. V povprečni kuhinji je mogoče najti ogromno neuporabnih predmetov, poleg tega pa v tem prostoru velikokrat ni pravega sistema organizacije pri shranjevanju najrazličnejših pripomočkov in živil. Posledično je priprava posameznih obrokov precej bolj zamudna, hkrati pa je težje poskrbeti za temeljito čiščenje. Vam je znano? V tem primeru je skrajni čas, da poskušate spraviti svojo kuhinjo v red. Predlagamo vam 5 preprostih korakov, ki vas bodo vodili do tega cilja.

- Oglas -

Kuhinja

  1. Odstranite vse predmete, ki ne sodijo v kuhinjo

V mnogih domovih je kuhinja prostor, kjer se odlagajo vsi predmeti, s katerimi se nam v določenem hipu pač ne ljubi ukvarjati – od kupov pošte do raznoraznih dekorativnih predmetov, starih koledarjev, kosov oblačil ipd. Prvi korak naj bo torej ta, da poiščete vse predmete, ki ne spadajo zares v kuhinjo, in jih odstranite. Morda imate v kuhinji celo poseben predal, kamor mečete tovrstne predmete. V tem primeru se seveda za začetek lotite tudi praznjenja tega predala, s čimer najverjetneje že (pre)dolgo odlašate.

  1. Znebite se »dvojnikov« in malo rabljenih kuhinjskih pripomočkov

Ni potrebe, da imate več paličnih mešalnikov, posod za kruh, opekačev kruha ipd. Če je v kuhinji preveč naprav in pripomočkov, obstaja velika verjetnost, da večine niti ne boste uporabljali. Ohranite le tisto, kar zares potrebujete, druge predmete pa podarite tistim, ki jim bodo prišli bolj prav.

  1. Za vse skupine predmetov natančno določite mesto za shranjevanje

Odločite se, kje natančno boste shranjevali različne kuhinjske pripomočke – od največjih do najmanjših, kot so zobotrebci in solnica. Če bo imel vsak predmet natančno določeno mesto, boste imeli precej manj dela s pospravljanjem – obenem pa bo mnogo manjša tudi možnost, da v kuhinji ponovno zavlada kaos.

  1. Spraznite kuhinjske pulte

- Oglas -

Priporočamo vam, da na pultu shranjujete čim manj predmetov – to velja tudi za tiste, ki jih uporabljate vsakodnevno. Morda imate na primer občutek, da je precej bolj praktično, če imate aparat za kavo kar na pultu. A če si kavo v njem pripravite le zjutraj, je precej nesmiselno, da nato zaseda prostor na pultu ves dan. Podobno velja tudi za druge naprave in pripomočke, ki jih večina ljudi shranjuje kar na kuhinjskem pultu.

  1. Preglejte zaloge hrane

Za konec preglejte še vse zaloge hrane. Če ugotovite, da določena živila niso več užitna, jih zavrzite. Nato hrano logično razporedite glede na posamezne skupine in tako, da boste imeli vedno natančen pregled nad zalogami. Posledično se vam ne bo več dogajalo, da bi pozabili na določena živila, ki bi se nato pokvarila. Priporočamo shranjevanje v transparentnih oziroma prozornih embalažah, saj bo tako pregled nad vsebino precej lažji.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×