0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Dom & EnergijaZimska ustvarjalnica: izdelajte grelne blazinice iz starih nogavic in riža

Zimska ustvarjalnica: izdelajte grelne blazinice iz starih nogavic in riža

MORDA VAS ZANIMA

Sodite med tiste, ki jih stalno zebe? Bi morda želeli nekoliko znižati stroške ogrevanja in s tem obenem narediti tudi nekaj dobrega za okolje? Obstaja kar nekaj preprostih metod, namenjenih temu, da se malce pogrejemo, ko nam je hladno – na primer pogostejša uporaba začimb, kot sta ingver in kajenski poper. Ena izmed možnosti pa je tudi izdelava posebnih grelnih blazinic, za katere potrebujete le dva osnovna pripomočka, ki ju imate najverjetneje že doma. Seveda pa se lahko v primeru, da imate malce več ročnih spretnosti, lotite tudi izdelave kompleksnejših grelnih blaznic …

- Oglas -

Hitra, poceni in zelo preprosta izdelava

Skoraj zagotovo imate v svojem domu predal, kamor shranjujete nogavice brez para – v upanju, da boste nekoč vendarle našli drugo nogavico. Ker se to zgodi zelo redko, je skrajni čas, da te nogavice koristno porabite. Seveda imamo s tem v mislih izdelavo grelnih blazinic. Vse, kar morate storiti, je, da vzamete poljubno število starih nogavic želene velikosti, ki jih nato napolnite z nekuhanim rižem. Vrh nogavice dobro zavežite ali pa zašijte. Vaše grelne blazinice so tako pripravljene. Ko vas bo zeblo, preprosto pogrejte eno izmed teh grelnih blazinic v mikrovalovni pečici. Pred uporabo se prepričajte, da blazinica ni prevroča, da se ne opečete.

Z grelnimi blazinami si lahko pomagate tudi pri lajšanju bolečin

Grelne blazinice lahko vzamete s seboj v posteljo namesto termoforja, manjše lahko nosite v žepu plašča, da vam bo tudi zunaj prijetno toplo ipd. Poleg tega pa so grelne blazinice tudi odlična rešitev za naravno ublažitev bolečin v različnih delih telesa (bolečin v vratu in hrbtu, menstrualnih krčev, pri vnetjih sečil itn.). Toplota namreč pospeši prekrvavitev in s tem izboljša dotok kisika do razbolelih območij. Hkrati pa ima toplota pomirjajoč vpliv na mišice.

Dodatek sivke ali eteričnih olj bo poskrbel še za aromaterapijo med uporabo

Namesto riža lahko uporabite tudi druge vrste žit, na primer ješprenj oziroma tisto, kar imate pač pri roki. Po želji lahko dodate še malce posušene sivke ali nekaj kapljic izbranega eteričnega olja. Tako vas blazinice ne bodo zgolj prijetno grele, ampak bodo poskrbele tudi za aromaterapijo.

.

NAJNOVEJŠE