0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaS paradižnikom nad akne in mastno kožo

S paradižnikom nad akne in mastno kožo

MORDA VAS ZANIMA

Veliko ljudi se spopada z aknami, ne glede na njihov spol in starost. Mozolji niso samo estetska težava, ki velikokrat načne našo samozavest – lahko so namreč tudi precej boleči. Ste vedeli, da se mozoljev lahko znebite tudi s paradižnikom?

- Oglas -

Večina kozmetičnih izdelkov proti aknam je zelo dragih in ni nujno, da sploh delujejo. Ena od preprostejših in cenejših rešitev za vse, ki jih pesti ta nadloga, se nahaja v vaši kuhinji. Paradižnik vam lahko pomaga odstraniti akne kot tudi brazgotine, ki nastanejo zaradi njih.

Paradižnik pomaga odstraniti akne

Paradižnik vsebuje vitamine A, B6, C, E in K, ki izjemno dobrodejno vplivajo na kožo. Poleg tega vsebuje salicilno kislino, ki je tudi pogost dodatek kozmetičnih preparatov. Snovi v paradižniku imajo to lastnost, da zožijo pore in prispevajo k bolj svežemu videzu kože. Poleg tega odlično uravnavajo porušeno pH-ravnovesje kože in preprečujejo nadaljnje izbruhe aken.

- Oglas -

Preprosta nega kože s paradižnikom

Vse, kar morate storiti, je, da paradižnik razrežete na polovici, ki ju nato drgnete po koži. Vztrajajte, dokler koža na absorbira paradižnikovega soka in na koncu obraz izperite z mrzlo vodo. Ta metoda je zelo enostavna in vam ne bo vzela veliko časa. Najbolje se obnese pri manjših izbruhih aken.

Maska iz paradižnika

Naslednji recept zahteva nekoliko več priprav, vendar se dobro obnese tudi pri težjih oblikah aken. Na vrhu opranega paradižnika zarežite »X«. Nato ga potopite v posodo, napolnjeno s toplo vodo. V njej ga pustite eno minuto, da se napije vode. Nato olupite kožo paradižnika (začnite tam, kamor ste predhodno zarezali z nožem). Odstranite semena in pretlačite paradižnik, da dobite pasto. Uporabite jo kot masko – nanesite jo na prizadete predele in jo pustite delovati eno uro. Na koncu obraz operite samo z vodo. Če imate boleče akne, v mešanico dodajte pretlačene kumarice ali jogurt.

Hitra paradižnikova maska

To masko lahko uporabite, ko se vam mudi in nimate časa za dalj časa trajajoči tretma. Jedilno žlico paradižnikovega soka zmešajte z nekaj kapljicami limoninega soka. Mešanico nanesite na prizadete predele na koži in jo pustite delovati pet minut. Obraz sperite z mlačno vodo.

.

NAJNOVEJŠE