Lepota & KozmetikaS paradižnikom nad akne in mastno kožo

S paradižnikom nad akne in mastno kožo

MORDA VAS ZANIMA

Veliko ljudi se spopada z aknami, ne glede na njihov spol in starost. Mozolji niso samo estetska težava, ki velikokrat načne našo samozavest – lahko so namreč tudi precej boleči. Ste vedeli, da se mozoljev lahko znebite tudi s paradižnikom?

- Oglas -

Večina kozmetičnih izdelkov proti aknam je zelo dragih in ni nujno, da sploh delujejo. Ena od preprostejših in cenejših rešitev za vse, ki jih pesti ta nadloga, se nahaja v vaši kuhinji. Paradižnik vam lahko pomaga odstraniti akne kot tudi brazgotine, ki nastanejo zaradi njih.

Paradižnik pomaga odstraniti akne

Paradižnik vsebuje vitamine A, B6, C, E in K, ki izjemno dobrodejno vplivajo na kožo. Poleg tega vsebuje salicilno kislino, ki je tudi pogost dodatek kozmetičnih preparatov. Snovi v paradižniku imajo to lastnost, da zožijo pore in prispevajo k bolj svežemu videzu kože. Poleg tega odlično uravnavajo porušeno pH-ravnovesje kože in preprečujejo nadaljnje izbruhe aken.

Preprosta nega kože s paradižnikom

Vse, kar morate storiti, je, da paradižnik razrežete na polovici, ki ju nato drgnete po koži. Vztrajajte, dokler koža na absorbira paradižnikovega soka in na koncu obraz izperite z mrzlo vodo. Ta metoda je zelo enostavna in vam ne bo vzela veliko časa. Najbolje se obnese pri manjših izbruhih aken.

Maska iz paradižnika

- Oglas -

Naslednji recept zahteva nekoliko več priprav, vendar se dobro obnese tudi pri težjih oblikah aken. Na vrhu opranega paradižnika zarežite »X«. Nato ga potopite v posodo, napolnjeno s toplo vodo. V njej ga pustite eno minuto, da se napije vode. Nato olupite kožo paradižnika (začnite tam, kamor ste predhodno zarezali z nožem). Odstranite semena in pretlačite paradižnik, da dobite pasto. Uporabite jo kot masko – nanesite jo na prizadete predele in jo pustite delovati eno uro. Na koncu obraz operite samo z vodo. Če imate boleče akne, v mešanico dodajte pretlačene kumarice ali jogurt.

Hitra paradižnikova maska

To masko lahko uporabite, ko se vam mudi in nimate časa za dalj časa trajajoči tretma. Jedilno žlico paradižnikovega soka zmešajte z nekaj kapljicami limoninega soka. Mešanico nanesite na prizadete predele na koži in jo pustite delovati pet minut. Obraz sperite z mlačno vodo.

NAJNOVEJŠE