Vse, kar ste želeli vedeti o shujševalnih tabletah

Shujševalne tablete je mogoče razdeliti v dve osnovni skupini. Tako poznamo shujševalne tablete, ki vam jih lahko predpiše samo zdravnik, in tablete za hujšanje, ki jih je mogoče kupiti brez recepta.

Mikroplastika prvič odkrita tudi v človeški krvi

Mikroplastika je bila namreč prvič v zgodovini odkrita celo v človeški krvi.

Kakav pred vadbo za manj napora in več motivacije

Za pozitivne učinke kakava naj bi bili zaslužni predvsem flavanoli. Gre za izjemno koristne bioaktivne spojine, ki so znane po pozitivnem vplivu na prekrvavitev.

Težave s spanjem pri otrocih: 5 korakov do kakovostnejšega spanca

Kako lahko kot starši poskrbite, da bo motenj spanja pri vašem otroku čim manj?

Bulgurjeva solata z zelenjavo (tabbouleh)

Recept za odlično bulgurjevo solato z zelenjavo (tabbouleh).

Izkušnja skorajšnje smrti – več kot samo halucinacija

Opisi izkušnje skorajšnje smrti so malodane univerzalni, saj so si med sabo zelo podobni, ne glede na kulturno okolje in druge okoliščine.

Večina ljudi misli, da se prehranjuje precej bolj zdravo, kot se v resnici

Ali menite, da je vaša prehrana zdrava? Verjetnost za to, da se motite, je precejšnja, vsaj če sklepamo po novi raziskavi.

Blazina, ki diha – nov izum za pomoč pri anksioznosti

Blazino so razvili raziskovalci z univerze v Bristolu. Osnovni cilj je bila izdelava splošno dostopne naprave za pomoč pri anksioznosti, ki jo bo mogoče uporabiti kadar koli in kjer koli.
Ekologija & okoljeRotterdam je najbolj umazano mesto na svetu

Rotterdam je najbolj umazano mesto na svetu

MORDA VAS ZANIMA

Najnovejša študija, ki jo je objavil urbanistični strokovnjak Dan Hoornweg, kaže, da je nizozemsko pristaniško mesto Rotterdam eno najbolj umazanih evropskih mest. Mesto vsako leto izpusti v ozračje 29,8 ton toplogrednih plinov in je po raziskavah na prvem mestu med 100 najbolj ‘umazanimi’ mesti.

- Oglas -

RotterdamŠtudija preučuje koliko CO2 in metana proizvede industrija v mestu na leto, preučevali pa so 100 različnih mest v 33 državah sveta. Raziskave so tudi pokazale, kako emisije variirajo glede na finančni status mest. Na primer velika bogata mesta z močno industrijo kot so Sydney, Calgary, Stuttgart in še nekatera, proizvedejo 15 ali več ton toplogrednih plinov na leto, medtem ko revna mesta kot so Nepal, Bangladeš in še nekatera mesta v Indiji ‘pridelajo manj kot 1 tono na leto.

Najbolj umazana svetovna mesta po raziskavi so:

  1. Rotterdam (Nizozemska) – 29,8 ton
  2. Austin (ZDA) – 24 ton
  3. Denver (ZDA) – 21,5 ton
  4. Washington (ZDA) – 20 ton
  5. Minneapolis (ZDA) – 18 ton
  6. Calgary (Kanada) – 18 ton
  7. Menlo Park (ZDA) – 16 ton
  8. Dallas (ZDA) – 15 ton
  9. Stuttgart (Nemčija) – 12 ton

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×