0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Revija Bodi ekoRevija Bodi eko, januar 2020

Revija Bodi eko, januar 2020

MORDA VAS ZANIMA

Vas zanima, kaj smo vam v reviji Bodi eko pripravili za začetek novega leta? Osredotočili smo se na pozitivne vsebine, s katerimi bo vstop v novo desetletje prijetnejši, poln energije in napotkov za srečno, zdravo ter naravno življenjsko pot. Prav to so tiste vrednote, ki vdahnejo vsakdanu kakovost. Tokrat boste v reviji Bodi eko našli tudi novo prilogo revije Zdravje plus.

- Oglas -
Bodi eko januar 2020

Tokrat smo revijo obogatili s posebno prilogo Zdravje plus, ki bo odslej naša stalnica, namenjena pa je zdravstvenim temam, ki jih obdelujemo nekoliko podrobneje in tudi s sodelovanjem različnih strokovnjakov. Prvič lahko v njej preberete vse o zdravljenju krčnih žil, nasvete za zaščito pred virusi prehlada in gripe, o išiasu, mnenja strokovnjakov o menopavzi ter izzivih hormonskega zdravljenja, prav tako pa smo prilogo obogatili z najnovejšimi novicami iz medicinske znanosti, ki prinašajo dobre obete za prihodnost.

In katere so druge vsebine, zaradi katerih enostavno morate vzeti v roke novo Bodi Eko?

 • Novi začetki: nasveti za zdravje, srečo in energijo za vse leto
 • Indijanski horoskop za leto 2020
 • Zgodba o paru, ki doma prideluje konopljo
 • Sindrom izgorelosti – prekletstvo sodobnega načina življenja
 • Kako veste, da vam primanjkuje vitamina D?
 • Resetirajte se! Obnovite svojo energijo in se osvobodite stvari, ki vam jo jemljejo
 • Fermentirana živila in njihov pomen za zdravje
 • Ana Maria Mitić: kaj je narobe z oblačili iz druge roke?
 • Elon Musk: Verjamem, da bomo Zemljo primorani zamenjati za Mars
 • Poporodna vadba za mamice z dojenčki
 • Hujšanje za različne tipe telesa
 • Razstrupljanje in čiščenje telesa z zelišči
 • Otrokom je treba privzgojiti prave vrednote
 • Domiselni lahki in zdravi obroki
 • Lesni pepel – koristna uporaba doma in na vrtu
 • Kaj pesti moje orhideje?

Priloga Zdravje plus:

 • Nova dognanja v medicini in zdravstvu
 • Vse o zdravljenju krčnih žil
 • Menopavza in izzivi hormonske terapije
 • Ko »useka« išias
 • Kako ostati zdravi, ko okoli nas razsajajo virusi?

Ana Maria Mitić: Kaj je narobe z oblačili iz druge roke?

Vedno je bila brez dlake na jeziku in tudi tokrat ni bilo prav nič drugače. Ana Maria Mitić je odkrito spregovorila o družinskem življenju, o kilogramih, prehrani ter odnosu do sveta. Priznava, da ni popolna in se ne bo mogla nikoli odreči mesu, a ko je poskušala živeti nekoliko bolj vegansko, jo je zmotilo, da so ji v trgovini ponujali veganske burgerje, pakirane v plastično embalažo. Vsekakor pa ne pozablja na okolje, saj so jo vzgajali starši, za katere sama pravi, da so »eko friki« …

- Oglas -

Zgodba Alenke in Gabrijela: Zgodba o paru, ki se je odločil za nekoliko drugačno poslovno pot

Poklepetali smo z Alenko Krajnčič in Gabrijelom Kalanom, pridelovalcema konoplje in izdelkov iz nje, ki so tudi pri nas izjemno priljubljeni zaradi pozitivnega učinka na zdravje, a se z novim pravilnikom Ministrstva za zdravje soočajo s prepovedmi, ki večini populacije niso prav nič pri srcu …

Novi začetki: Nasveti za zdravje, srečo in energijo za vse leto

Ste kdaj pomislili, da za zdravje, srečo in dobro počutje ni potrebno veliko? Pripravili smo vam povsem konkretne nasvete, s katerimi boste lahko v novem letu bolj pozitivni in zadovoljni. Drobne spremembe, ki jih ni težko vnesti v svoj vsakdanjik …

V 2020 z indijanskim horoskopom

Astrologija je veda, s katero so se ukvarjale vse stare kulture. Večina jih je rojstna znamenja določila glede na zvezdne konstelacije, ameriški staroselci oziroma Indijanci, ki so z naravo veliko bolj povezani, pa so znamenja posvetili živalim, ki imajo zanje največji pomen. Ste rojeni v znamenju vidre, jelena, lososa, gosi, morda medveda? Kakšne lastnosti imajo te živali in katere so tiste, ki so tipične tudi za vas? Preverite, kakšna osebnost ste, kaj so vaše slabosti in vaše prednosti – gotovo boste izvedeli veliko zanimivega o tem, kako bi nas vas gledali Indijanci.

Razstrupljanje in čiščenje telesa z zelišči

Bene Behrič, naš mojster za zdravilne rastline in fitoterapijo se tokrat ni osredotočil na posamezno zelišče, temveč je pripravil pregled tistih, s katerimi si lahko v januarju pomagamo očistiti telo. Razstrupljanje, ki vsekakor prija po obilni decembrski jedači, pomaga našemu telesu, da ponovno najde ravnotežje in se očiščeno pripravi na nove izzive. Gotovo vam bodo všeč recepti za pripravo čajev in drugih »zvarkov«, s katerimi boste za naravni »detox« z zelišči poskrbeli povsem naravno.

- Oglas -

Fermentirana živila in njihov pomen za zdravje

Kisla repa in kislo zelje sta pozimi nujna za ohranjanje zdravja. Tako so nas učile že babice in njihova modrost je tudi dejansko utemeljena. K fermentiranim živilom pa lahko dodamo še fermentirane mlečne izdelke in stročnice ter kruh z drožmi oziroma iz kislega testa. Gre za izjemno zdrava živila, ki skrbijo za naše črevesje, preko tega pa ohranjajo naš imunski sistem.

Otrokom je treba privzgojiti prave vrednote

S postavljanjem zdravih meja je treba pričeti že v zgodnjem otroštvu, saj je to najbolj učinkovit način, da se otrok nauči, kaj je sprejemljivo in kaj ne oziroma kaj so vrednote, ki so zaželene. Za temi vrednotamo je treba stati in z njimi prežeti celotno vzgojo, saj potem pravila in nagrade ali kazni niso več nekaj, na kar bi se morali zanašati s pojasnili – otrok dobro ve, kaj se od njega pričakuje, razume, zakaj je tako, in niti nima želje ali potrebe, da bi šel preko meje oziroma se obnašal na nesprejemljiv način.

Resetirajte se! Obnovite svojo energijo in se znebite stvari, ki vam jo jemljejo

Pomanjkanje energije vodi v slabo voljo in slabo delo, slabo učenje in tudi manj motivacije za druge obveznosti. Z navadami, ki jih lahko spremenite v svojo dnevno rutino, ste lahko polni energije že zjutraj, prav tako pa poskrbite za mitohondrije – elektrarne naših celic. Poleg vseh dobrih navad, je potrebno poskrbeti tudi za to, da se izognemo tistim, ki so za nas slabe – izogniti se je na primer treba tako imenovanim energijskih vampirjem oziroma ljudem, ki nas s svojo prisotnostjo izčrpajo in utrudijo.

Poporodna vadba za mamice z dojenčki

Diplomirana športna trenerka Tjaša Babnik Ferkov je tokrat prvič v naši družbi, pripravila pa nam je dve zanimivi vaji za mamice, ki se želijo po porodu ponovno vrniti v formo. Vaji, ki sta povsem enostavni in primerni za izvajanje med prvimi po porodu, sta tudi sestavni del njenih srečanj z mamicami, ki prihajajo k njej skupaj s svojimi dojenčki, da bi se družile, hkrati pa okrepile svoje telo in imele tako dovolj moči za ukvarjanje z otrokom.

Domiselne lahke in zdrave večerje

Se tudi vi pogosto sprašujete, kaj bi pripravili za obed? Marsikdo razmišlja le o tem, katero vrsto mesa izbrati ter ali zraven ponuditi krompir, riž ali testenine. Paleta živili pa je tako velika in pisana! Pripravili smo vam recepte, s katerimi boste popestrili jedilnike in tudi med tednom, po prihodu iz službe, poskrbeli za zdrav in pisan obrok, s katerim boste svoje brbončice razvajali na povsem nov način.

Elon Musk: Verjamem, da bomo Zemljo primorani zamenjati za Mars

Elon Musk, poznan predvsem zaradi električnih avtomobilov Tesla, ki so povsem spremenili naš pogled na mobilnost, si vedno zastavlja nove cilje. Nekateri so usmerjeni v spreminjanje sveta tu in zdaj, drugi se osredotočajo na »rezervni načrt«, ki bo prišel prav v primeru, da bomo Zemljo povsem izčrpali. Musk pravi, da je izkoriščanje fosilnih goriv največja neumnost, kar se jih je domislilo človeštvo in spodbuja, da se odločimo za boljše vire energije – a če električni avtomobili in sajenje dreves ne bodo pomagali, bo med prvimi, ki se bodo preselili na Mars.

Vse o zdravljenju krčnih žil

Krčne žile so težava, ki je pogostejša pri ženskah, prizadene pa jih lahko že v mladih letih. Če se tudi vi soočate z njimi, vam bo gotovo v pomoč opis posameznih načinov zdravljenja, saj morda niti ne veste, da operativni poseg ni edina možnost, sklerozacija oziroma uničenje žil pa ne zadostuje v vsakem primeru. Gotovo ne bo odveč tudi razlaga, kako se lahko krčnim žilam zoperstavimo (četudi smo k njim genetsko nagnjeni) in zakaj do njih sploh pride.

Menopavza in izzivi hormonske terapije

O menopavzi se še vedno govori premalo, saj predstavlja ta za marsikatero žensko stigmo. Zaključek plodnega življenja je nekaj, kar bi morali sprejeti kot povsem naraven del življenja ter se truditi, da najdemo nove možnosti in nove izzive, s katerimi je življenje še vedno bogato. Kako lahko pri tem pomaga hormonska terapija, so spregovorili strokovnjaki, ki pravijo, da je v zvezi s hormonskim zdravljenjem še vedno preveč dilem, polresnic in mitov, ki jih je potrebno preseči.

Kako ostati zdravi, ko okoli nas razsajajo virusi

Zdravje je naša največja vrednota, a ne glede na to, kako zdravo živimo, se je prehladnim obolenjem običajno težko izogniti – virusi so pač nadležni in nas ogrožajo z vseh strani. Pa vendar je tudi na tem področju mogoča preventiva. Ne gre zgolj za izogibanje prostorom, kjer se izmenjujejo množice ljudi, ter za umivanje rok, temveč tudi za druge povsem konkretne napotke, s katerimi ste lahko pri ohranjanju svojega zdravja in ohranjanju zdravja družine uspešnejši.

Nova številka je v prodaji od 24. 12. 2019

.

NAJNOVEJŠE