Preprost trik za vse, ki zvečer težko zaspite

Koliko časa običajno mine od vašega odhoda v posteljo do trenutka, ko potonete v zaslužen spanec?

Se je 6. množično izumrtje že začelo?

Naš planet je bil priča petim množičnim izumrtjem, ki so bila povezana z naravnimi fenomeni, neodvisnimi od človeka.

Služila s prodajo svojih vetrov, na koncu pa pristala v bolnišnici

Stephanie Matto, ki je zaslovelav priljubljeni resničnostni oddaji 90 dni do poroke, se je pred nedavnim lotila zelo nenavadne poslovne dejavnosti.

Za multiplo sklerozo je najverjetneje kriv virus Epstein-Barr

Multipla skleroza je kompleksna avtoimunska bolezen, za katero je značilno propadanje mielinskih ovojnic, ki obdajajo živčne celice. Imunski sistem začne namreč mielin zaznavati kot...

Katera zelišča odpravijo kandido?

Kandida pa v telesu sprošča strupe, kar lahko privede do različnih črevesnih težav, kot so vnetja, izmenične diareje in zaprtja.

Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.
Zdravje & prehranaRegrat je idealna sestavina za pomladni smoothie

Regrat je idealna sestavina za pomladni smoothie

MORDA VAS ZANIMA

Pomlad je čas nabiranja regratovih listov. Iz njih lahko pripravite odlične solate, juhe, narastke in veliko drugih specialitet. Zakaj jih ne bi uporabili v smoothiju?

- Oglas -

Regrat je super pomladna sestavina za smoothie

Kako pravilno nabrati regrat?

Regratovi listi so najmanj grenki, ko so nabrani v času pred cvetenjem (regrat cveti v drugi polovici aprila). Liste odrežite tik nad korenino, da se držijo v šopih. Izbirajte travnike, kjer v bližini ni obdelovalnih (gnojenih) površin, kjer ni veliko sprehajalcev s psi in kjer ni prometnih cest, železniških tirov, letališč ipd. Liste pred zaužitjem vedno zelo dobro operite (v vsaj štirih vodah).

Koristi regrata

Regrat je znan razstrupljevalec, ki spodbuja delovanje vseh izločalnih organov. Koristi presnovi, jetrom, koži in vitki liniji. Ima diuretične učinke. Je nizkokaloričen in poln kalija, železa in drugih mineralov, vitamina C ter cele vrste antioksidantov.

Priprava regratovega smoothija

Značilno grenkobo regratovih listov lahko v smoothiju uspešno »zakamuflirate« s sladkim sadjem, kot so npr. jagode, banana, mango, pomaranča, ananas … Če regratov smoothie pripravljate prvič, začnite z manjšo količino regrata, npr. z eno pestjo njegovih listov. Ko se nanj privadite, začnite povečevati količino.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×