0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaRegrat je idealna sestavina za pomladni smoothie

Regrat je idealna sestavina za pomladni smoothie

MORDA VAS ZANIMA

Pomlad je čas nabiranja regratovih listov. Iz njih lahko pripravite odlične solate, juhe, narastke in veliko drugih specialitet. Zakaj jih ne bi uporabili v smoothiju?

- Oglas -

Regrat je super pomladna sestavina za smoothie

Kako pravilno nabrati regrat?

Regratovi listi so najmanj grenki, ko so nabrani v času pred cvetenjem (regrat cveti v drugi polovici aprila). Liste odrežite tik nad korenino, da se držijo v šopih. Izbirajte travnike, kjer v bližini ni obdelovalnih (gnojenih) površin, kjer ni veliko sprehajalcev s psi in kjer ni prometnih cest, železniških tirov, letališč ipd. Liste pred zaužitjem vedno zelo dobro operite (v vsaj štirih vodah).

Koristi regrata

Regrat je znan razstrupljevalec, ki spodbuja delovanje vseh izločalnih organov. Koristi presnovi, jetrom, koži in vitki liniji. Ima diuretične učinke. Je nizkokaloričen in poln kalija, železa in drugih mineralov, vitamina C ter cele vrste antioksidantov.

- Oglas -

Priprava regratovega smoothija

Značilno grenkobo regratovih listov lahko v smoothiju uspešno »zakamuflirate« s sladkim sadjem, kot so npr. jagode, banana, mango, pomaranča, ananas … Če regratov smoothie pripravljate prvič, začnite z manjšo količino regrata, npr. z eno pestjo njegovih listov. Ko se nanj privadite, začnite povečevati količino.

.

NAJNOVEJŠE