0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & Kozmetika3 enostavni recepti za izdelavo lastnega parfuma

3 enostavni recepti za izdelavo lastnega parfuma

MORDA VAS ZANIMA

Ste naleteli na parfum, ki vas je povsem očaral, a je njegova cena žal previsoka, da bi si ga lahko privoščili? Medtem ko se mnogi ljudje lotevajo priprave lastnih pralnih praškov in čistil, le redki pomislijo, da si lahko naredijo tudi čisto svoj parfum.

- Oglas -

Izdelava parfuma je mnogo enostavnejša, kot se vam morda zdi, zanj pa boste potrebovali le nekaj sestavin. Poleg tega pa je lahko izdelava parfuma tudi zelo zabavna, saj imate ogromno možnosti za eksperimentiranje in odkrivanje svoje sanjske kombinacije vonjev. Tokrat vam predstavljamo tri možnosti za enostavno pripravo omamno dišečega parfuma.

Jasminov parfum

Jasminov parfum

Sestavine:

 • 2 žlici vodke ali čistega alkohola,
 • žlica rožne vode/hidrolata pomarančnih cvetov ali destilirane vode,
 • 30 kapljic eteričnega olja jasmina,
 • 5 kapljic eteričnega olja vanilje,
 • 5 kapljic eteričnega olja sivke.

Priprava:

Najprej zmešajte eterična olja in jim dodajte vodko/alkohol. Pustite stati v steklenem kozarcu 2 dni. Nato primešajte še rožno vodo iz pomarančnih cvetov oziroma destilirano vodo. Narahlo pretresite. Kozarec položite na temno, hladno mesto in pustite mešanico stati mesec dni. Po preteku omenjenega obdobja preverite, ali so se pojavile kakršne koli usedline. V tem primeru mešanico precedite, preden jo prelijete v stekleničko z razpršilom. Vaš parfum je zdaj pripravljen.

- Oglas -

Parfum z vonjem agrumov (citrusov)

Sestavine:

 • žlica jojobinega olja,
 • 2 žlici vodke/čistega alkohola,
 • 30 kapljic različnih eteričnih olj (npr. pomaranče, grenivke, mete in sivke/kamilice),
 • žlica destilirane vode.

Priprava:

V steklen kozarec nalijte jojobino olje ter nato dodajte alkohol in mešanico eteričnih olj. Na koncu dodajte še destilirano vodo s pomočjo kapalke. Premešajte in kozarec položite na temno mesto. Počakajte vsaj 48 ur, preden uporabite parfum. Dlje ko boste čakali, intenzivnejši vonj boste dobili. Podobno kot pri prejšnjem receptu tudi tokrat prelijte parfum v stekleničko z razpršilcem.

Parfumski puder za telo

Namesto klasičnega parfuma lahko izdelate tudi parfumski puder, ki omogoča enostaven nanos na želene dele telesa.

Sestavine:

 • 250 gramov koruznega škroba,
 • eterično olje po izbiri ali vaš najljubši parfum.

Priprava:

Blazinico bombažne vate pokapljajte z eteričnim oljem ali pa jo dobro popršite z izbranim parfumom. Dobro prepojeno vato nato položite v steklen kozarec in jo prekrijte s koruznim škrobom. Uporabite dovolj velik kozarec, da bo na vrhu ostalo še nekaj praznega prostora. Nato zaprite kozarec s pokrovčkom in dobro pretresite. Kozarec premestite na hladno in temno mesto ter ga pustite tam 3 dni, vmes kozarec pretresite enkrat dnevno. Po 3 dneh je parfumski puder pripravljen za uporabo.

.

NAJNOVEJŠE