Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Lepota & kozmetikaRecept za privlačen videz

Recept za privlačen videz

MORDA VAS ZANIMA

Če želite biti privlačni in zdravi, upoštevajte naslednji nasvet: poskrbite, da se boste ponoči dobro naspali. Lepotni spanec ni mit, temveč ima znanstveno podlago, poročajo na spletni strani revije British Medical Journal.

- Oglas -

Lepotni spanec

Znanstveniki s švedskega Inštituta Karolinska so izvedli raziskavo, v kateri so preučevali povezavo med spanjem ter dojemanjem zdravja in lepote. Vanjo so vključili prostovoljce, ki so jih prvo noč pustili spati priporočljivih osem ur in jih nato fotografirali. Ženske niso smele biti naličene, moški so morali biti obriti. Naslednji dan so prostovoljce po tridesetih neprespanih urah ponovno fotografirali. Fotografije je ocenjevalo 65 opazovalcev, ki statusa (ne)prespanosti udeležencev niso poznali. Ocenili so, da so bili obrazi posameznikov po neprespani noči videti manj zdravi, manj privlačni in bolj utrujeni. Raziskavo je vodil dr. John Axelsson z Oddelka za klinične nevroznanstvene raziskave. “Nenaspanost se kaže s številnimi fiziološkimi spremembami v telesu, kar hitro lahko opazimo tudi na obrazu posameznika. Privlačen, sijoč obraz je v očeh drugih znak dobrega zdravja,” je dejal Axelsson.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×