Lepota & KozmetikaRecept za privlačen videz

Recept za privlačen videz

MORDA VAS ZANIMA

Če želite biti privlačni in zdravi, upoštevajte naslednji nasvet: poskrbite, da se boste ponoči dobro naspali. Lepotni spanec ni mit, temveč ima znanstveno podlago, poročajo na spletni strani revije British Medical Journal.

- Oglas -

Lepotni spanec

Znanstveniki s švedskega Inštituta Karolinska so izvedli raziskavo, v kateri so preučevali povezavo med spanjem ter dojemanjem zdravja in lepote. Vanjo so vključili prostovoljce, ki so jih prvo noč pustili spati priporočljivih osem ur in jih nato fotografirali. Ženske niso smele biti naličene, moški so morali biti obriti. Naslednji dan so prostovoljce po tridesetih neprespanih urah ponovno fotografirali. Fotografije je ocenjevalo 65 opazovalcev, ki statusa (ne)prespanosti udeležencev niso poznali. Ocenili so, da so bili obrazi posameznikov po neprespani noči videti manj zdravi, manj privlačni in bolj utrujeni. Raziskavo je vodil dr. John Axelsson z Oddelka za klinične nevroznanstvene raziskave. “Nenaspanost se kaže s številnimi fiziološkimi spremembami v telesu, kar hitro lahko opazimo tudi na obrazu posameznika. Privlačen, sijoč obraz je v očeh drugih znak dobrega zdravja,” je dejal Axelsson.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×