Je pridobivanje kilogramov po menopavzi zares neizbežno?

Pogosto slišimo, da je menopavza skorajda neizbežno povezana s pridobivanjem kilogramov.

5 vrst zelenjave, pri katerih je toplotna obdelava koristna

Katere so tiste vrste zelenjave, ki jih sicer lahko uživamo tudi presne, vendar je praviloma precej bolje, če jih pred zaužitjem toplotno obdelamo?

Razrešena velika uganka, povezana s parkinsonovo boleznijo

Znanstvenikom je uspelo najti odgovor na pomembno vprašanje, povezano s parkinsonovo boleznijo.

Revija Bodi eko, Julij-Avgust 2022

Kaj je lepšega v vročih poletnih dneh, kot to, da se lahko uležemo v senco in v roke vzamemo odlično revijo s koristnimi nasveti in recepti?

Nič več opičjih koz?

Sama bolezen se sicer žal ne poslavlja, toda vse kaže, da se bo kmalu poslovilo njeno trenutno ime.

Pritisnite na to točko … in zaspali boste prej kot v 2 minutah

Ali zvečer pogosto težko zaspite? Gre za težavo, ki je vse prej kot redka. Pogost krivec za nespečnost je stres, vendar je lahko povezana...

Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.
Ekologija & okoljeProč z azbestom!

Proč z azbestom!

MORDA VAS ZANIMA

Italijanski znanstveniki iz Modene se zavzemajo za popolno prepoved uporabe azbesta po vsem svetu. Opozarjajo na dejstvo, da je azbest prepovedan le v 52 državah in da uvoz in izvoz azbestnih izdelkov kljub temu, da so danes na voljo varnejše sintetične različice, po svetu še vedno cveti. Pri tem omenjajo predvsem Kanado, ki je doma prepovedala uporabo teh mineralnih vlaken, še vedno pa jih izvaža v države v razvoju. Takšno licemerno ravnanje Kanade so okrcali tudi v medicinski reviji The Lancet.

- Oglas -

Azbest

Azbest je skupno ime za vrsto naravnih mineralnih vlaken, ki so odporna na ogenj, lužila in kisline. Zaradi teh lastnosti so ga v preteklosti v veliki meri uporabljali v industriji in gradbeništvu, predvsem azbest vrste serpentin. Za serpentine so značilna dolga, zvita in na koncih skodrana vlakna. V to skupino sodi krizotil (beli azbest), ki predstavlja več kot 90 odstotkov vsega komercialno uporabljenega azbesta.

Azbestna vlakna se zelo rada lomijo vzdolžno, pri čemer nastajajo tanjša, iglam podobna vlakna. Pri vdihavanju lahko vlakna zaidejo globoko v pljuča in povzročijo bolezni, kot sta azbestoza in rak pljuč. Mezoteliom, redko obliko raka popljučnice ali potrebušnice, skoraj v vseh primerih povzroči azbest.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×