Kari s paradižnikom in čičeriko

Indijsko obarvana jed kari s paradižnikom in čičeriko za okusno kosilo.

Tibetanske vaje: 6 obredov za zdravje in mladost

Tibetanske vaje niso le vaje, temveč so starodavni obredi – ključ do večne mladosti, zdravja in življenjske moči.

Na vidiku nova pomoč za osebe z endometriozo

Endometrioza je bolezenska motnja, za katero je značilno pojavljanje tkiva, katerega lastnosti so zelo podobne maternični sluznici, zunaj maternice.

Ne dopustite, da vas zamera razžre od znotraj

Zamera je lahko povezana z zelo konkretnimi dogodki – na primer z izdajo ali ponižanjem.

Govorjenje med spanjem: kaj je krivo za ta pojav?

Govorjenje med spanjem se zdi na prvi pogled predvsem komično. Osebe, za katere se izve, da ponoči rade »poklepetajo same s sabo«.

Psi v povprečju razumejo kar približno 90 človeških besed in fraz

Psi v povprečju razumejo približno 90 človeških besed in fraz.

Popolna nedelja za dober začetek naslednjega tedna

Nedelja je sicer za mnoge ljudi dela prost dan, vendar so osebe, ki nedeljo dojemajo kot svoj najljubši dan v tednu, precej redke.

Podrgnite česen po stopalih … in v ustih boste že kmalu začutili znan okus!

Ali ste vedeli, da lahko okušamo tudi s stopali? Če mislite, da gre za nekakšno čudno šalo, se lahko o resničnosti te trditve precej hitro prepričate sami.
Zdravje & prehranaRecept: Prosena kaša z zelenjavo

Recept: Prosena kaša z zelenjavo

MORDA VAS ZANIMA

V 3 l kozici z debelim dnom segrejemo olje. Pol minute pražimo ingver, potem za nekaj sekund dodamo ostale začimbe in takoj zatem čebulo. Minuto kasneje dodamo proso. Pražimo ga 5 minut ob nenehnem mešanju. Dodamo korenje in 3 minute zatem še cvetačo. Če se začnejo sestavine prijemati ali žgati dolijemo 1/2 dcl vode in zmanjšamo ogenj. Ko dodamo cvetačo, prilijemo vodo in lonec pokrijemo, da čimprej zavre. Pustimo na blagem ognju 15-20 minut oz. dokler se proso ne razkuha, zelenjava pa še ostane v kosih. Če imamo raje manj gosto kašo, prilijemo še nekaj vode. Odstavimo, posolimo in dodamo peteršilj. Premešamo in pustimo še 2 minuti pokrito. Postrežemo toplo kot glavno jed, za prilogo pa je lahko zelena solata ali rdeča pesa. Zraven se priležejo tudi olive oz. olivno olje, kisla smetana, jogurt in zelenjavni ponvičniki.

- Oglas -

prosena kaša

Sestavine (za 4 osebe):
250 g prosene kaše
250 g korenja narezanega na 3 cm dolge palčke
250 g cvetače narezane na 2-3 cm velike cvetove
750 ml vode
5 žlic olja
50 g nasekljane čebule
žlica drobno sesekljanega svežega ingverja
1/2 žličke mletih koriandrovih semen
1/4 žličke kajenskega popra
1/4 žličke črnega popra
1/2 žličke kurkume
1 žlica sesekljanega peteršilja
1 1/2 žlička soli

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×