Aditiv E466 najverjetneje nevarnejši, kot se je verjelo doslej

Aditiv karboksimetil celuloza se uporablja pri izdelavi najrazličnejših živil. Pogosteje se je začel uporabljati v 60. letih prejšnjega stoletja.

Embalaža iz stiropora prispeva k bakterijski rezistenci

Na problematičnost embalaže iz stiropora v povezavi z bakterijsko rezistenco je opozorila študija, ki je bila konec lanskega leta.

Aknasta koža: Značilnosti in pravilna nega

Akne so pogosta kožna vnetna bolezen, značilna predvsem za obdobje adolescence. Vendar pa niso omejene le na čas odraščanja.

Ali so edinci zares sebični in razvajeni?

V prejšnjem stoletju je doktor medicine in psiholog Alfred Adler zasnoval teorijo, v skladu s katero naj bi vrstni red rojstva vplival na naše osebnostne značilnosti.

Maska iz kave in medu za sijočo polt

Bi radi osvežili svoj obraz, nahranili kožo in odstranili odmrle celice? Maska je odlična tudi, ko je vaša koža videti utrujena ali obraz nekoliko zabuhel.

Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.
Lepota & kozmetikaPravilna nega kože za vsak letni čas

Pravilna nega kože za vsak letni čas

MORDA VAS ZANIMA

Ali menjate kozmetične proizvode letnemu času primerno? Če tega ne počnete, potem je čas, da ponovno ocenite, kaj vaša koža potrebuje.

- Oglas -

Na trgu namreč ne obstaja en sam proizvod, ki bi vašo kožo lahko pravilno oskrboval skozi celotno leto, saj vsaka sezona prinese nove izzive, vsekakor pa je dobro, da se, preden se napotite v trgovino pozanimate, kje se dobi naravna kozmetika.

Pomlad

Po vsem tem mrazu, ki ga prinese zima, postane pomlad dobrodošla. To je tudi čas, ko želite več časa preživeti v naravi, vendar pa je v zraku še vedno občutiti hlad. Takrat je priporočljivo uporabljati vlažilno kremo za obraz, saj boste tako nudili koži to kar potrebuje, da je hlad ne izsuši.

Poletje

Poleti je seveda po navadi vroče ter sončno. To pa pomeni dodatno zaščito za vaš obraz in ustnice. Priporočljivo je uporabljati vlažilno kremo s faktorjem 15, saj tako obvarujete kožo pred soncem in predčasnim staranjem.
V vročih mesecih pa je pogost problem tudi z odvečnimi telesu naravnimi olji, ki povzročijo tisti mastni videz. Vendar pa ni priporočljivo vsakič odstraniti vsa ta olja z obraza, saj da to telesu signal, da mora proizvesti še več olja. Zato raje uporabite papir, ki vpija maščobo, ali pa puder, saj boste na ta način pridobili mat videz.

Jesen

Jesen prinese hladnejše vetrove, ki lahko poškodujejo vašo kožo. Uporabljajte vlažilno kremo, vendar pa boste potrebovali nekaj ‘močnejšega’, kot pa poleti ali spomladi. Dobro je, da začnete uporabljati bolj goste losijone in kreme, saj boste le tako lahko zavarovali vaš obraz pred mrazom.

Zima

- Oglas -

Zima je lahko težavna za izpostavljeno kožo. Zato je vaša dnevna čistilna rutina pomembna. Poskusite se čim bolj izogibati kemikalijam, saj bo vaša koža že tako ali tako bolj občutljiva zaradi mraza. Tudi pozimi je priporočljivo imeti kremo s faktorjem, saj vas lahko sonce opeče kar hitro, če niste previdni, še posebej v višjih legah.

Tako kot vaša omara tudi vaš obraz potrebuje sezonsko ‘opremo’. Poskrbite, da je vaš obraz vedno zaščiten pred soncem ter vetrom, saj lahko oba dejavnika poškodujeta vašo kožo. Pa seveda ne pozabite, da je najboljša izbira čim bolj naravna kozmetika.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×