Redno pitje kave je lahko koristno za vaše srce

Študija, ki je bila predstavljena na letošnjem kongresu Ameriškega združenja za kardiologijo, prinaša dobre novice za ljubitelje kave. Ne le da zmerno uživanje kave...

Kaj je krivo za slabost med vožnjo?

Nekateri ljudje imajo med vožnjo tako hude težave s slabostjo, da se ne morejo osredotočiti na nič drugega.

Ajurvedski nasveti za boljše duševno zdravje

Eden od glavnih ciljev ajurvedskih tehnik je vzpostavljanje ravnovesja med telesom, umom in dušo.

Začinite svoje zdravje s super začimbami

Začimbe in zelišča so zagotovo nekakšno superživilo. V njih so namreč skoncentrirane številne izjemno koristne snovi.

Rastline, ki ugodno vplivajo na centralni živčni sistem

V rastlinah najdemo veliko sestavin, ki delujejo na centralni živčni sistem in imajo pogosto pomirjevalni ali stimulativni učinek na naše telo.

Ali vas občasno preseneti nadpovprečno močna menstruacija?

Menstruacije so večinoma precej šibke, spremljajoči »simptomi« pa mili, občasno pa vas kljub temu preseneti zelo močna menstruacija.

Narava lahko poskrbi za bistveno manj zastrašujoče bolnišnice

Profesorica krajinske arhitekture se je posvetila vprašanju, kako narediti bolnišnice bolj prijazne za obiskovalce.

Helena Ošep: Klepet ob skodelici alpskega čaja

Helena Ošep se ukvarja s pripravo čajnih mešanic, ki so posebne zaradi izrazite arome, značilne za rastlinje alpskega okolja.
Zdravje & prehranaRecept: Omleta iz bučk in feta sira

Recept: Omleta iz bučk in feta sira

MORDA VAS ZANIMA

Pripravite si omleto iz bučk in feta sira.

- Oglas -

Omleta iz bučk in feta sira

Za 4 osebe potrebujemo:

  • 3 manjše bučke
  • 125 g feta sira
  • 2 jajci
  • bazlika
  • majaron
  • muškatni orešček
  • 1/2 čebule
  • 2 česna
  • olje

Priprava:
Bučke očistimo in naribamo. Čebulo in stroke česna narežemo na majhne koščke in vse skupaj na žlici olja popražimo, da rahlo porjavi. Ohladimo. Na naribane bučke damo popraženo čebulo in česen, 2 jajci, narezan feta sir, začimbe in dobro premešamo. Maso pečemo na naoljeni ponvi, počasi na najmanjšem ognju. Obrnemo vse skupaj, ali pa premešamo. Postrežemo s solato, kot prilogo siru, mesu ali zelenjavi.

Vas zanima tudi, kako se pripravi kuskus z bučkami?

- Oglas -

Lidija Dornik

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×