Migrene lahko povečajo nevarnost za zaplete med nosečnostjo

Z migrenami se spopada kar približno 20 odstotkov žensk v rodni dobi. Raziskovalci so bili pozorni na najbolj tipične zaplete, povezane z nosečnostjo.

Naravna škropiva za pogoste bolezni v sadnem vrtu

Kot vsake vrtnine pa imajo tudi sadne grmovnice in drevesa svoje škodljivce ter bolezni, ki jih je treba spremljati in nadzorovati, saj nam lahko v nasprotnem primeru uničijo pridelek ali pa celo kar sadno rastlino samo.

Marko Slapnik: »Prevajam jezik narave v govorico ljudi«

Težko je v le nekaj odstavkih opisati, s čim vse se ukvarja Marko Slapnik, vedno nasmejani gospod, ki vsakogar zlahka začara s svojo pozitivno energijo in širi svoje navdušenje nad naravo in Solčavskim, od koder prihaja.

Kako nevarni so v resnici sončni žarki?

Večina ljudi se iskreno začudi, ko izvedo, da so tudi sončni žarki, ki jih dobimo pri delu na vrtu, na sprehodu, na kolesu ali v gorah, prav tako škodljivi.

Meditacija lahko pomaga pri hitrejšem prepoznavanju napak

Ali ste pogosto površni in pozabljivi? Hiter vsakodnevni tempo je pogosto kriv za to, da naredimo precej več napak, kot bi jih sicer.

Doma narejeni pripravki za zatiranje škodljivcev na vrtu

V naravi lahko naberemo rastline, iz katerih sami naredimo pripravke, naravna škropiva oziroma sredstva za boj proti škodljivcem na vrtu.

9 trikov za učinkovitejše čiščenje preprog

Vzdrževanje oziroma čiščenje preprog je precej zahtevno. Zgolj sesanje običajno ne zadostuje.

Srednja leta kot priložnost za nov začetek

Morda se zdi, da so srednja leta prepozna za nove začetke, toda to nikakor ne drži.
Ekologija & okoljeRazlitje strupenih odpadkov v Kanadi

Razlitje strupenih odpadkov v Kanadi

MORDA VAS ZANIMA

Kanada se sooča z eno največjih okoljskih katastrof v zadnjih dvajsetih letih, saj se je v okolje zaradi razlitja hidrometalurške jalovine izlilo skoraj 5 milijard litrov strupenih odpadkov.

- Oglas -

V bližini kanadskega mesta Quesnel v Britanski Kolumbiji je na stotine tamkajšnjih prebivalcev ostalo brez pitne vode, razsežnosti okoljske katastrofe pa so še veliko večje. V bližini rudnika bakra in zlata Mount Polley je namreč prišlo do nesreče – zaradi do zdaj še neznanih razlogov se je v lokalne vodne sisteme izlilo celo jezero hidrometalurške jalovine. Razlita gošča vsebuje stranske produkte iz rudarstva in kemikalije, kot so arzen, živo srebro in žveplo.

kanada

Opustošenje okolja

Strupena gošča je iz umetnega jezera, namenjenega odlaganju nevarnih odpadkov, ki nastanejo ob delu v rudniku, stekla po gori navzdol in pred seboj pokosila na tisoče dreves, nato pa se izlila v reko Fraser – najdaljšo reko v Britanski Kolumbiji, ki teče tudi skozi Vancouver in se zliva v Tihi ocean. Tekoče odpadke je odplaknilo po nekoč nekaj metrov široki rečni strugi, tako da je zdaj na tem mestu ostalo 150 metrov široko in več kilometrov dolgo opustošenje.

Vzrok, za kaj je prišlo do razlitja umetnega bazena z odpadki v obsegu 2.000 olimpijskih bazenov, še vedno ni znan. Vendar pa po mnenju tamkajšnjih okoljevarstvenikov razlitje ni presenečenje, saj so že od leta 2011 naprej opozarjali na neustrezne razmere, da je treba jezero s hidrometalurško jalovino popraviti in pripraviti načrt za primer izrednih razmer. Lastniki rudnika se na opozorila takrat niso odzvali, zdaj pa jih čaka večmilijonsko popravilo škode.

- Oglas -

Kako je videti pokrajina na zahodu Kanade po izlitju strupenih odpadkov, si lahko ogledate v videu.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×