Poletni horoskop 2022

Kaj si lahko obetate od tokratnega poletja? Vam bodo zvezde naklonjene ali se morate pripraviti na specifične izzive? Odgovori vas čakajo v poletnem horoskopu 2022 …

Eko poroka: 5 nasvetov za okolju prijaznejše poročno slavje

Poroke so namreč pogosto zelo obremenjujoče za okolje. Vendar pa lahko na srečo organizirate prečudovito »eko poroko«.

Je pridobivanje kilogramov po menopavzi zares neizbežno?

Pogosto slišimo, da je menopavza skorajda neizbežno povezana s pridobivanjem kilogramov.

5 vrst zelenjave, pri katerih je toplotna obdelava koristna

Katere so tiste vrste zelenjave, ki jih sicer lahko uživamo tudi presne, vendar je praviloma precej bolje, če jih pred zaužitjem toplotno obdelamo?

Razrešena velika uganka, povezana s parkinsonovo boleznijo

Znanstvenikom je uspelo najti odgovor na pomembno vprašanje, povezano s parkinsonovo boleznijo.

Revija Bodi eko, Julij-Avgust 2022

Kaj je lepšega v vročih poletnih dneh, kot to, da se lahko uležemo v senco in v roke vzamemo odlično revijo s koristnimi nasveti in recepti?

Nič več opičjih koz?

Sama bolezen se sicer žal ne poslavlja, toda vse kaže, da se bo kmalu poslovilo njeno trenutno ime.

Pritisnite na to točko … in zaspali boste prej kot v 2 minutah

Ali zvečer pogosto težko zaspite? Gre za težavo, ki je vse prej kot redka. Pogost krivec za nespečnost je stres, vendar je lahko povezana...
Ekologija & okoljeRastlinski encim spreminja emisije v gorivo

Rastlinski encim spreminja emisije v gorivo

MORDA VAS ZANIMA

Znanstveniki so odkrili, da je rastlinski encim zmožen spreminjanja ogljikovega monoksida v propan.

- Oglas -

Mikrob z imenom Azotobacter vinelandii najdemo v koreninah večine užitnih rastlin. Sojini kalčki tako ustvarjajo encim vanadium nitrogase, ki proizvaja amoniak iz dušika, ki se nahaja v prsti. Znanstveniki so tako poskusno ‘nahranili’ ta encim z ogljikovim monoksidom namesto z dušikom in pri tem ugotovili, da ustvarja kratke oglikove verige, dolge dva ali tri atome, kar je v bistvu propan.

Znanstveniki so mnenja, da lahko ta encim modificirajo, da bi ta lahko ustvaril še daljše verige, kar bi na koncu privedlo do tega, da bi lahko omenjeni encim ustvaril gorivo. V najboljšem scenariju bi tako lahko avtomobile poganjal lasten izpust, s čimer bi zmanjšali onesnaženost in odvisnost od nafte.

Čeprav je odkritje vsekakor vznemerljivo, pa znanstveniki poudarjajo, da so še daleč od dejanske uresničitve te zamisli.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×