Poletni horoskop 2022

Kaj si lahko obetate od tokratnega poletja? Vam bodo zvezde naklonjene ali se morate pripraviti na specifične izzive? Odgovori vas čakajo v poletnem horoskopu 2022 …

Eko poroka: 5 nasvetov za okolju prijaznejše poročno slavje

Poroke so namreč pogosto zelo obremenjujoče za okolje. Vendar pa lahko na srečo organizirate prečudovito »eko poroko«.

Je pridobivanje kilogramov po menopavzi zares neizbežno?

Pogosto slišimo, da je menopavza skorajda neizbežno povezana s pridobivanjem kilogramov.

5 vrst zelenjave, pri katerih je toplotna obdelava koristna

Katere so tiste vrste zelenjave, ki jih sicer lahko uživamo tudi presne, vendar je praviloma precej bolje, če jih pred zaužitjem toplotno obdelamo?

Razrešena velika uganka, povezana s parkinsonovo boleznijo

Znanstvenikom je uspelo najti odgovor na pomembno vprašanje, povezano s parkinsonovo boleznijo.

Revija Bodi eko, Julij-Avgust 2022

Kaj je lepšega v vročih poletnih dneh, kot to, da se lahko uležemo v senco in v roke vzamemo odlično revijo s koristnimi nasveti in recepti?

Nič več opičjih koz?

Sama bolezen se sicer žal ne poslavlja, toda vse kaže, da se bo kmalu poslovilo njeno trenutno ime.

Pritisnite na to točko … in zaspali boste prej kot v 2 minutah

Ali zvečer pogosto težko zaspite? Gre za težavo, ki je vse prej kot redka. Pogost krivec za nespečnost je stres, vendar je lahko povezana...
RubrikeZanimivostiRastlinojedi pajek

Rastlinojedi pajek

MORDA VAS ZANIMA

Za pajke je verjetno lovenje žuželk dokaj zahtevno opravilo in vse kaže, da je ena vrsta pajka ‘obupala’. Redka vrsta pajka imenovana Bagheera kiplingi izvira iz osrednje Amerike in je prva vrsta pajka na svetu, ki se hrani z rastlinami.

- Oglas -

To je dokazano prvi pajek, ki se namesto z žuželkami prehranjuje z rastlinami, ki so njegov primarni vir hrane. Seveda obstaja več vrst pajkov, ki pijejo rastlinski nektar, vendar pa je njihov primarni vir hrane živalski.

Da pa je pajek dejansko rastlinojedi, so znanstveniki odkrili tako, da so analizirali izotope v tkivu živali, na podlagi česa so lahko kasneje določili vir hrane (izotopi so bili bogati s proteinom).

Da lahko pride do najljubšega vira prehrane, to je določena vrsta akacije, katero v veliko primerov ‘varujejo’ mravlje mimo katerih se mora pajek prebiti, da pride do hrane.

Ime pa je pajek dobil po britanskemu avtorju Rudyardu Kiplingu in enemu izmed njegovih likov – črni panter z imenom Bagheera iz njegove knjige “The Jungle Book“.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×