0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravilne rastlineRastline, ki pomagajo očistiti in razstrupiti vaše telo

Rastline, ki pomagajo očistiti in razstrupiti vaše telo

MORDA VAS ZANIMA

Ko se lotite proces čiščenja in razstrupljanja svojega telesa, vam lahko pri tem pomagajo tudi različne zdravilne rastline. Onesnaženost iz okolja, prav tako pa tudi različne nezdrave razvade, kot so uživanje sladkorja, kofeina, alkohola in tobaka lahko na nas vpliva tako telesno kot duševno.

- Oglas -

Če se v našem telesu nakopiči preveč škodljivih snovi, smo brez mentalne energije, utrujeni, zmedeni, primanjkuje nam motivacije in prave volje do življenja. Prav tako smo večino časa napihnjeni, mučijo nas glavoboli in bolečine v sklepih. Vsi ti znaki nas torej opozarjajo, da naše telo potrebuje dobro čiščenje od znotraj. Pri tem si lahko pomagate tudi z naslednjimi zdravilnimi rastlinami:

ognjič in ameriški slamnik

Regrat

Regrat učinkovito čisti in razstruplja naše telo. V zgodnjem spomladanskem času ga lahko uživamo v solati in tako telo oskrbimo z vitamini, kalijem in železom. Če živimo v onesnaženem okolju in uživamo nezdravo hrano, se to odraža tudi na zdravju in delovanju naših jeter. To se odraža v obliki glavobolov, zaprtja ali velike utrujenosti. Regrat obnavlja in ščiti jetra, hkrati pa je tudi eden najboljših naravnih diuretikov.

- Oglas -

Ognjič

Ognjič je zdravilna rastlina z blagim, a nadvse vsestranskim delovanjem. Znižuje povišano telesno temperaturo, pomaga pri različnih vrstah okužb, prav tako pa odlično krepi tudi imunski sistem. Ognjič je uporaben tudi pri ženskih težavah – učinkovito namreč blaži krče v času menstruacije. Vendar ognjiča ne smemo uporabljati med nosečnostjo, saj spodbuja krčenje maternice.

Bezeg

Bezgov čaj je odlično zdravilo zoper prehlade, še posebej, če mešanici dodamo tudi poprovo meto in rman. Ta mešanica bo spodbudila potenje in posledično pospešila izločanje toksinov ter tako umirila vnetje. Bezeg je tudi odličen dekongestiv in preprečuje zadrževanje vode v telesu.

Plezajoča lakota

Raztopino plezajoče lakote uporabljamo za čiščenje krvi in krepitev delovanja jeter, ta rastlina pa prav tako revitalizira celotno telo ter spodbudi cirkulacijo. Plezajočo lakoto lahko uporabljamo tudi za zdravljenje različnih kožnih obolenj, še posebej učinkovita je pri luskavici. Plezajoča lakota prav tako odlično deluje na limfni sistem ter pomaga pri zdravljenju tonzilitisa in težav z žrelnico.

Kanadski zlati koren

Kanadski zlati koren deluje protibakterijsko in se zato odlično bori proti okužbam. Pomaga pri okužbah v prsnem košu, pri kašlju in prehladnih obolenjih. Kanadski zlati koren prav tako pozitivno vpliva na naš prebavni sistem. Uporabe te rastline ne priporočamo v času nosečnosti ali ob povišanem krvnem tlaku.

- Oglas -

Ameriški slamnik

Ta rastlina pomaga tako pri bakterijskih kot virusnih okužbah. Še posebej učinkovito pomaga pri zdravljenju okužb ušes, nosu in žrela. S pomočjo tinkture iz ameriškega slamnika lahko znižate povišano telesno temperaturo in ublažite dražečo bolečino pri vnetem žrelu. Ameriški slamnik prav tako učinkovito čisti kri, uporabljamo pa ga lahko tudi zunanje, na primer pri kožnih infekcijah, ekcemih in za pospešitev procesa celjenja tkiv. Ta rastlina prav tako učinkovito krepi imunski sistem.

Črna detelja

Črna detelja odlično čisti in razstruplja kri, zato njeno uporabo priporočajo predvsem za lajšanje simptomov različnih izpuščajev in ekcemov. Črna detelja iz našega telesa odstranjuje težke kovine in druge strupene snovi, tudi tiste, ki so v našem telesu ostale po uporabi različnih zdravil.

Če tudi vi razmišljate o tem, da bi očistili in razstrupili svoje telo, lahko pri tem uporabite tudi katero od zgoraj naštetih zdravilnih rastlin.

.

NAJNOVEJŠE