0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravilne rastlineRastline, ki dvigujejo raven energije

Rastline, ki dvigujejo raven energije

MORDA VAS ZANIMA

V zdravilnih zeliščih lahko najdemo odgovor za vsako zdravstveno težavo; z njimi preprečujemo bolezni, obenem pa pripomorejo k izboljšanju odpornosti ali pa nam primer povečajo raven energije. Za vas smo zbrali nekaj zelišč, ki storijo ravno to – dvignejo vam energijo in preženejo utrujenost.

- Oglas -

Namesto zdravju škodljivih energijskih pijač ali prevelikih količin kave si lahko raven energije dvignete tudi z naravnimi pripravki iz nadvse uporabnih zdravilnih zelišč, ki vam jih predstavljamo spodaj.

Rožni koren
Rožni koren je učinkovit v boju proti utrujenosti, izboljšuje pa tudi spomin.

Sibirski ali indijski ginseng

Sibirski ginseng je trnov grm, priljubljen v severovzhodni Aziji, ki se uporablja za odpravljanje stresa in utrujenosti. To posebno zelišče naj bi s pridom že leta uporabljali ruski olimpijci, in sicer za spodbujanje vzdržljivosti in dvig energije. Primeren je za dolgotrajno uživanje, če se želite ubraniti pred utrujenostjo, poleg tega pa je odličen tudi za krepitev imunskega sistema ter izboljšanje tako telesnih kot kognitivnih sposobnosti. Podobne učinke imajo tudi druge vrste ginsenga, recimo indijski.

Astragalus

Tako imenovani astragalus ali sladki grahovec že tisočletja izkoriščajo v tradicionalni kitajski medicini, predvsem je dragocena njegova korenina. Vsebuje antioksidante ter ima antibakterijske in protivnetne lastnosti, ki pomagajo telesu v borbi s številnimi boleznimi, kot so sladkorna bolezen in težave z jetri. Ugotovljeno je bilo tudi, da preprečuje prehlade, nizek krvni tlak in okužbe zgornjih dihal, seveda pa je učinkovit tudi pri odpravljanju utrujenosti.

- Oglas -

Maca

Eno od najučinkovitejših zelišč za dvig ravni energije je tudi maca, ki pomaga uravnotežiti hormone v telesu. Zdravilna korenina perujske mace prepreči hormonsko neravnovesje, ki običajno privede so stresa in posledično utrujenosti.

Rožni koren

Rožni koren (Rhodiola Rosea) ni učinkovit le v boju proti utrujenosti, temveč tudi izboljšuje spomin, sposobnost koncentracije in lajša depresivna stanja. Je zelo znan adaptogen – močan antioksidant, ki telesu daje energijo, a ni toksičen in nas ne zasvoji (kot na primer kofein), hkrati pa nas tudi ne naredi živčne, zaradi česar je še posebej dobra alternativna rešitev.

.

NAJNOVEJŠE