Pšenične beljakovine so po zgradbi in po okusu podobne mesu, zato so vam tokrat predstavljamo recept za pšenične zrezke ali tudi drugače imenovano pšenično meso.
Pšenično meso
Sestavine:

  • 15 dag pšeničnih kosmičev
  • 1 žlica sojine omake
  • 2 žlici sezamovih semen
  • skodelica sojine ali ovsene smetane
  • por
  • čebula
  • korenje
  • pol skodelice vode
  • sol, kokosovo olje

Priprava:
Pšenične kosmiče prelij z vročo vodo in pusti, da nabreknejo. Na kokosovem olju prepraži čebulo, dodaj narezan por, naribano korenje in popraži. V ohlajeno zelenjavo dodaj pšenične kosmiče, sojin jogurt, sezamovo seme in sojino smetano. Maso začini in dobro premešaj. Oblikuj zrezke/polpete in jih na olju popeci. Kot pšeničnemu mesu prilogo lahko ponudite gobovo juho ali zelenjavo.