Pšenični zrezki

    Pšenične beljakovine so po zgradbi in po okusu podobne mesu, zato so vam tokrat predstavljamo recept za pšenične zrezke ali tudi drugače imenovano pšenično meso.
    Pšenično meso
    Sestavine:

    • 15 dag pšeničnih kosmičev
    • 1 žlica sojine omake
    • 2 žlici sezamovih semen
    • skodelica sojine ali ovsene smetane
    • por
    • čebula
    • korenje
    • pol skodelice vode
    • sol, kokosovo olje

    Priprava:
    Pšenične kosmiče prelij z vročo vodo in pusti, da nabreknejo. Na kokosovem olju prepraži čebulo, dodaj narezan por, naribano korenje in popraži. V ohlajeno zelenjavo dodaj pšenične kosmiče, sojin jogurt, sezamovo seme in sojino smetano. Maso začini in dobro premešaj. Oblikuj zrezke/polpete in jih na olju popeci. Kot pšeničnemu mesu prilogo lahko ponudite gobovo juho ali zelenjavo.

    Povejte svoje mnenje - kometirajte