Pšenične beljakovine so po zgradbi in po okusu podobne mesu, zato so vam tokrat predstavljamo recept za pšenične zrezke ali tudi drugače imenovano pšenično meso.
Sestavine:
- Oglas -
- 15 dag pšeničnih kosmičev
- 1 žlica sojine omake
- 2 žlici sezamovih semen
- skodelica sojine ali ovsene smetane
- por
- čebula
- korenje
- pol skodelice vode
- sol, kokosovo olje
Priprava:
Pšenične kosmiče prelij z vročo vodo in pusti, da nabreknejo. Na kokosovem olju prepraži čebulo, dodaj narezan por, naribano korenje in popraži. V ohlajeno zelenjavo dodaj pšenične kosmiče, sojin jogurt, sezamovo seme in sojino smetano. Maso začini in dobro premešaj. Oblikuj zrezke/polpete in jih na olju popeci. Kot pšeničnemu mesu prilogo lahko ponudite gobovo juho ali zelenjavo.