0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Ekologija & OkoljePrvi eko-showroom v Sloveniji

Prvi eko-showroom v Sloveniji

MORDA VAS ZANIMA

Udeleženi vse svoje pridelane biološke odpadke v okviru dogodka skompostirali in tako simbolično nakazali na »novo življenje« v Ljubljani

- Oglas -

Ljubljana, 7.6.2011 – Ventovarna, inženiring za čisto okolje bo na enem mestu združila tako domače kot tudi tuje ponudnike storitev in proizvodov ter ponudila odgovore na vprašanja »kako do drugačne, bolj ekološko osveščene bivalne kakovosti« – tudi prek izobraževalnic, dogodkov, okroglih miz, …

Eko ShowroomVentovarno, inženirig za čisto okolje, predstavljajo mlad tim; dva arhitekta Špela Colja in Marjan Lipičar ter Joži Gašperšič – trojica, ki želi javnosti predstaviti prepih idej in ponuditi odgovore na vprašanja o trajnostnem razvoju, ki pa ne omejuje hkrati tudi udobja kakovosti bivanja. Osnovno idejo, na enem mestu ponuditi možnosti/priložnosti številnim ponudnikom udobja bivanja z upoštevanjem odgovornega odnosa do okolja, bodo dodali vsebino, ki bo – kot verjamejo sami – prinesla veter idej in odgovorov na vprašanja »kako«.

»Sooblikovanje vsebine ponudbe, odprtost za sodelovanje z enakomislečimi ponudniki tako storitev kot tudi proizvodov, so naše vodilo«, je povedala Špela Colja, ena od treh izvršnih direktorjev Ventovarne. Marjan Lipičar je dodal«: Ventovarna latinsko pomeni tovarno vetra, in prav slednjega se vedno bolj zavedamo. Naše bivanje potrebuje vetra pravih idej, in prav te podpiramo v Ventovarni«. Bolj kot organske širitve si namreč Ventovarna želi vsebinskega prepiha obstoječe ponudbe kakovostnega, a ekološko sprejemljivejšega življenja. »Vse, kar ponujamo, živimo tudi sami«, so dodali in obljubili, da je prostor Ventovarne namenjen številnim enako mislečim domačim ponudnikom, ki jim ponujajo sodelovanje in prostor, znanje in nove možnosti; vse z namenom ponuditi alternativo – bolj kakovostno bivanje brez kančka krive vesti do okolja. Drugačno kulturo sonaravnega bivanja.

- Oglas -

Na skupno skoraj 500m2 zunanjih in več kot 350m2 notranjih prostorov Ventovarne, na Masarykovi 17 (v neposredni bližini glavne železniške postaje) obiskovalcem v preizkušnjo in v uživanje ponujajo najnovejše smernice v bivanju;  skozi materiale, ki so prijazni človeku in okolju, z minimalnim ogljičnim odtisom. Razkošju vrtnega pohištva, elementu lesa, v harmoniji z naravnim kamnom,  keramiko ter elementom vode ter svetlobe, ki predstavljajo zgolj naravne in reciklirne produkte enakomislečih okoljsko odgovornih podjetij, bodo v  Ventovarni skušali dodati novo dimenzijo.  Joži Gašperšič, zadnji del triperesne deteljice Ventovarne, ki bo tudi v prihodnje skrbela za razširitev vsebine, izobraževalne delavnice in aktivno vključevanje v projekte Eko šol, že napoveduje nadaljnje sodelovanje z Občinami. Slednje, kot pravi, so tiste, ki lahko poleg posameznikov samih bistveno pripomorejo pri zmanjšanju ogljičnega odtisa prebivalcev in javne uprave in tako prispeva k trajnostnemu razvoju okolja s katerim sobivamo.

»Kljub temu, da proaktivno spreminjamo predstavo  o  našem načinu življenja, naših vrednotah, našem okolju, lahko z  okoljem živimo v simbiozi in ravnovesju«, so nakazali tudi skozi dogodek ob otvoritvi, v okviru katerega so povabljene pozvali k aktivnemu sodelovanju pri zmanjšanju ogljičnega odtisa druženja. Slednji je postregel z »ničelnim ogljičnim odtisom bioloških odpadkov«. Vse »pridelane« biološke odpadke so namreč povabljeni sami odlagali v izredno kakovostne izotermične kompostnike (eden bo skrbel za odpadke Vetovarne kar na njihovem vrtu), ki bodo vse v naslednjih 6 tednih predelali v kompostno zemljo za »novo življenje«.

.

NAJNOVEJŠE