Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Ekologija & okoljePrvi eko-showroom v Sloveniji

Prvi eko-showroom v Sloveniji

MORDA VAS ZANIMA

Udeleženi vse svoje pridelane biološke odpadke v okviru dogodka skompostirali in tako simbolično nakazali na »novo življenje« v Ljubljani

- Oglas -

Ljubljana, 7.6.2011 – Ventovarna, inženiring za čisto okolje bo na enem mestu združila tako domače kot tudi tuje ponudnike storitev in proizvodov ter ponudila odgovore na vprašanja »kako do drugačne, bolj ekološko osveščene bivalne kakovosti« – tudi prek izobraževalnic, dogodkov, okroglih miz, …

Eko ShowroomVentovarno, inženirig za čisto okolje, predstavljajo mlad tim; dva arhitekta Špela Colja in Marjan Lipičar ter Joži Gašperšič – trojica, ki želi javnosti predstaviti prepih idej in ponuditi odgovore na vprašanja o trajnostnem razvoju, ki pa ne omejuje hkrati tudi udobja kakovosti bivanja. Osnovno idejo, na enem mestu ponuditi možnosti/priložnosti številnim ponudnikom udobja bivanja z upoštevanjem odgovornega odnosa do okolja, bodo dodali vsebino, ki bo – kot verjamejo sami – prinesla veter idej in odgovorov na vprašanja »kako«.

»Sooblikovanje vsebine ponudbe, odprtost za sodelovanje z enakomislečimi ponudniki tako storitev kot tudi proizvodov, so naše vodilo«, je povedala Špela Colja, ena od treh izvršnih direktorjev Ventovarne. Marjan Lipičar je dodal«: Ventovarna latinsko pomeni tovarno vetra, in prav slednjega se vedno bolj zavedamo. Naše bivanje potrebuje vetra pravih idej, in prav te podpiramo v Ventovarni«. Bolj kot organske širitve si namreč Ventovarna želi vsebinskega prepiha obstoječe ponudbe kakovostnega, a ekološko sprejemljivejšega življenja. »Vse, kar ponujamo, živimo tudi sami«, so dodali in obljubili, da je prostor Ventovarne namenjen številnim enako mislečim domačim ponudnikom, ki jim ponujajo sodelovanje in prostor, znanje in nove možnosti; vse z namenom ponuditi alternativo – bolj kakovostno bivanje brez kančka krive vesti do okolja. Drugačno kulturo sonaravnega bivanja.

Na skupno skoraj 500m2 zunanjih in več kot 350m2 notranjih prostorov Ventovarne, na Masarykovi 17 (v neposredni bližini glavne železniške postaje) obiskovalcem v preizkušnjo in v uživanje ponujajo najnovejše smernice v bivanju;  skozi materiale, ki so prijazni človeku in okolju, z minimalnim ogljičnim odtisom. Razkošju vrtnega pohištva, elementu lesa, v harmoniji z naravnim kamnom,  keramiko ter elementom vode ter svetlobe, ki predstavljajo zgolj naravne in reciklirne produkte enakomislečih okoljsko odgovornih podjetij, bodo v  Ventovarni skušali dodati novo dimenzijo.  Joži Gašperšič, zadnji del triperesne deteljice Ventovarne, ki bo tudi v prihodnje skrbela za razširitev vsebine, izobraževalne delavnice in aktivno vključevanje v projekte Eko šol, že napoveduje nadaljnje sodelovanje z Občinami. Slednje, kot pravi, so tiste, ki lahko poleg posameznikov samih bistveno pripomorejo pri zmanjšanju ogljičnega odtisa prebivalcev in javne uprave in tako prispeva k trajnostnemu razvoju okolja s katerim sobivamo.

- Oglas -

»Kljub temu, da proaktivno spreminjamo predstavo  o  našem načinu življenja, naših vrednotah, našem okolju, lahko z  okoljem živimo v simbiozi in ravnovesju«, so nakazali tudi skozi dogodek ob otvoritvi, v okviru katerega so povabljene pozvali k aktivnemu sodelovanju pri zmanjšanju ogljičnega odtisa druženja. Slednji je postregel z »ničelnim ogljičnim odtisom bioloških odpadkov«. Vse »pridelane« biološke odpadke so namreč povabljeni sami odlagali v izredno kakovostne izotermične kompostnike (eden bo skrbel za odpadke Vetovarne kar na njihovem vrtu), ki bodo vse v naslednjih 6 tednih predelali v kompostno zemljo za »novo življenje«.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×