Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.

Psihobiotiki – probiotiki, ki so še posebej koristni za možgane in duševno zdravje

Psihobiotiki so probiotiki, ki imajo še posebej pozitiven vpliv na naše možgane oziroma kognitivne sposobnosti.

Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.
Ekologija & okoljeProstovoljci pletejo plastične vrečke v spalne preproge za brezdomce

Prostovoljci pletejo plastične vrečke v spalne preproge za brezdomce

MORDA VAS ZANIMA

Brezdomstvo in skrb za okolje sta dve temi, ki bi ju dandanes morali še podrobneje obravnavati. Po svetu je – v razvitih in nerazvitih državah – še vedno veliko preveč brezdomnih ljudi. Ljudi, ki nimajo svojega toplega zavetja, kjer bi prebivali. Ljudi, ki na prostem tudi zmrzujejo zaradi nizkih temperatur.

Preproge in odeje iz plastičnih vrečk
- Oglas -

Hkrati je vsako leto zavrženih milijarde plastičnih vrečk in drugih odpadkov in le malo jih je ustrezno recikliranih. Le ena izmed posledic tega je obremenjevanje okolja. Ne le, da naš planet onesnažujemo, temveč zaradi velike količine odpadkov trpijo tudi nedolžna bitja. Vsako leto zaradi zaužitja odvržene plastike umre približno milijarda ptic in sesalcev.

Shelby Tillema, srednješolki iz Lakewooda nobena od teh tem ni dala spati. Leta 2017 je ustanovila klub Lakewood High Plarn. Glavna dejavnost kluba je recikliranje plastičnih vrečk. Srednješolci se popoldne zberejo, da reciklirajo plastične vrečke v nekaj, kar lahko pomaga revnejšim oz. brezdomnim ljudem. Idejo je Shelby sicer dobila, ko je videla novico o skupini prostovolj, ki so se imenovale “Bev’s Bag Brigade”. To je neprofitna organizacija, katere prostovoljci ustvarjajo podlage za spanje in tako pomagajo vsem, ki potrebujejo pomoč.

Preproge is plastičnih vrečk

Vendar te preproge niso narejene iz preje, slame ali bambusa. Izdelane so bile iz plastičnih vrečk. Enako ustvarjajo srednješolci v klubu Lakewood High Plarn. »Vzamete reciklirane plastične vrečke ali samo poljubne plastične vrečke in jih razrežete na trakove, te trakove pa povežete skupaj, zaradi česar se ta stvar imenuje preja, preja iz plastične vrečke,« je razložila predsednica in ustanoviteljica kluba Lakewood High Plarn, Shelby Tillema. Po izdelavi plastične preje učenci s pletenjem naredijo spalne podloge, ki jih razdelijo brezdomcem v okolici. Čeprav ležanje na plastični podlogi ne zveni tako privlačno, so te preproge preproge pravzaprav mehke, udobne, trpežne in odporne na vodo. Ena spalna podloga je narejena iz približno 500 plastičnih vrečk.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×