DomovZdravje & prehranaProsena kaša s suhimi slivami

Prosena kaša s suhimi slivami

Takšen zajtrk bo poskrbel za dobro delovanje vašega črevesja. Prosena kaša, ki alkalizira in suhe slive, ki spodbujajo prebavo. Okus: slasten.

- Oglas -

Sestavine za 2 osebi:

  • 600 ml rastlinskega mleka (lahko ga nadomestite s kravjim)
  • 4 jž prosene kaše
  • 10 izkoščičenih suhih sliv, narezanih na četrtine
  • Ščepec soli
  • Cimet
  • Nadrobljeni oreški po izbiri

Priprava:

  1. Zavremo osoljeno mleko.
  2. Dodamo narezane suhe slive in proseno kašo. Znižamo temperaturo in nadaljujemo s kuhanjem še približno 20 minut, da se kaša zmehča. Večkrat premešamo in po potrebi dolijemo še malo mleka.
  3. Kuhano kašo posujemo s cimetom in premešamo.
  4. Naložimo v skodelici in povrhu natresemo zmlete oreške. Jaz sem izbrala pistacije.
- Oglas -
Katja Mrzel
Katja Mrzel
Katja Mrzel je ustanoviteljica slovenskega Zelenega ponedeljka. Je tudi učiteljica priprave presne hrane, ki širi idejo zdravega prehranjevanja na svojih tečajih presnega gurmanstva.

NAJNOVEJŠE