Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.

Pretiravanje s kofeinom poveča nevarnost za osteoporozo

Prepogosto uživanje večjih odmerkov kofeina lahko privede do številnih težav, povezanih z zdravjem.

Berta Cáceres: »Bojijo se nas, ker se jih ne bojimo.«

Berta Cáceres, mati štirih otrok, leta 2015 dobitnica Goldmanove nagrade, prestižnega mednarodnega priznanja za izjemne okoljevarstvene dosežke, je bila namreč marca 2016 zahrbtno umorjena na svojem domu.

Kari s paradižnikom in čičeriko

Indijsko obarvana jed kari s paradižnikom in čičeriko za okusno kosilo.

Tibetanske vaje: 6 obredov za zdravje in mladost

Tibetanske vaje niso le vaje, temveč so starodavni obredi – ključ do večne mladosti, zdravja in življenjske moči.
Ekologija & okoljePrisrčne, a vendar smrtonosne ...

Prisrčne, a vendar smrtonosne …

MORDA VAS ZANIMA

Predstavljamo vam nekaj živali, ki se na videz zdijo zelo prisrčne, vendar pa so za ljudi lahko tudi smrtonosne.

Riba napihovalka

- Oglas -

Večina rib je verjetno povprečnega izgleda, vendar pa riba napihovalka izstopa zaradi njenega prisrčnega izgleda, ko je napihnjena. Vendar vas ta izgled naj ne preslepi, saj sodi ta riba med najbolj smrtonosne živali našega planeta. Ribiči celo priporočajo, da si nadanete debele rokavice, če imate opravka s to ribo, saj je strup ribe napihovalke izredno nevaren. Strup ribe namreč povzroči paralizo dihalne mišice diafragme, zaradi česar se zadušimo.

Čokati lori

Čokati lori je predvsem v zadnjem času prišel v modo kot domača žival, saj je izredno prisrčna živalica. Vendar pa se redki zavedajo, da je to prisrčno bitje lahko nevarno. Kadar se čokati lori počuti ogroženega zmeša toksin, ki se izloča iz njegovih komolcev, s slino. Nato si z mešanico premaže dlako, kar odžene napadalce, saj strup povzroči smrt zaradi anafilaktičnega šoka.

Večje mačke

Morda se nam včasih večje mačke zdijo podobni našim hišnim ljubljenčkom, kar je lahko v nekaterih primerih usodno. Pume, tigri, levi, leopardi, jaguarji, gepardi, … se lahko kaj hitro spremenijo v izredno nevarne živali, če se jim preveč približamo oz. se počutijo ogrožene v naši bližini.

- Oglas -

Medvedi

Zaradi mehkih igrač ter lepih pripovedk o medvedih se velikokrat zgodi, da si medvede napačno predstavljamo. Medvedi namreč sodijo med ene tistih živali, ki bodo dejansko stekli za vami in vas lovili, lahko tudi ubili, če jih boste razdražili ali če se bodo počutili ogrožene. Med najbolj nevarne medvede sodijo grizliji ter polarni medvedi, saj sta ti sve vrsti največji med medvedi. Človeku nevarna pa je lahko tudi miroljubna panda.

Rosomah

Rosomah verjetno spada med edino vrsto podlasice, s katero definitivno nočete imeti opravka. Že po naravi je to izredno agresivna žival, ki je oborožena z močnimi čeljusti, ostrimi kremplji ter debelo kožo. Rosomah lahko zato ubije tudi losa, krade hrano medvedom ter volkovom. Zato se ga raje izogibajte, saj vam ne bo prizanesel.

Kaj se lahko iz vsega tega naučimo? Pustimo živali pri miru, v svojem naravnem okolju in jim poskušajmo dati vsaj tiste nekaj svobode in miru, kar jo še imajo, poleg tega si ne omislimo raznih eksotičnih živali za hišne ljubljenčke, saj so to divje živali in spadajo v svoje naravno okolje in ne v kletko. Opazujete pa jih lahko prek TVja, kajti tudi živalski vrtovi so neka vrsta mučenja živali.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×