0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Ekologija & OkoljePrisrčne, a vendar smrtonosne ...

Prisrčne, a vendar smrtonosne …

MORDA VAS ZANIMA

Predstavljamo vam nekaj živali, ki se na videz zdijo zelo prisrčne, vendar pa so za ljudi lahko tudi smrtonosne.

- Oglas -

napihovalka

Riba napihovalka

Večina rib je verjetno povprečnega izgleda, vendar pa riba napihovalka izstopa zaradi njenega prisrčnega izgleda, ko je napihnjena. Vendar vas ta izgled naj ne preslepi, saj sodi ta riba med najbolj smrtonosne živali našega planeta. Ribiči celo priporočajo, da si nadanete debele rokavice, če imate opravka s to ribo, saj je strup ribe napihovalke izredno nevaren. Strup ribe namreč povzroči paralizo dihalne mišice diafragme, zaradi česar se zadušimo.

loris

Čokati lori

Čokati lori je predvsem v zadnjem času prišel v modo kot domača žival, saj je izredno prisrčna živalica. Vendar pa se redki zavedajo, da je to prisrčno bitje lahko nevarno. Kadar se čokati lori počuti ogroženega zmeša toksin, ki se izloča iz njegovih komolcev, s slino. Nato si z mešanico premaže dlako, kar odžene napadalce, saj strup povzroči smrt zaradi anafilaktičnega šoka.

macka

- Oglas -

Večje mačke

Morda se nam včasih večje mačke zdijo podobni našim hišnim ljubljenčkom, kar je lahko v nekaterih primerih usodno. Pume, tigri, levi, leopardi, jaguarji, gepardi, … se lahko kaj hitro spremenijo v izredno nevarne živali, če se jim preveč približamo oz. se počutijo ogrožene v naši bližini.

medved

Medvedi

Zaradi mehkih igrač ter lepih pripovedk o medvedih se velikokrat zgodi, da si medvede napačno predstavljamo. Medvedi namreč sodijo med ene tistih živali, ki bodo dejansko stekli za vami in vas lovili, lahko tudi ubili, če jih boste razdražili ali če se bodo počutili ogrožene. Med najbolj nevarne medvede sodijo grizliji ter polarni medvedi, saj sta ti sve vrsti največji med medvedi. Človeku nevarna pa je lahko tudi miroljubna panda.

rosomah

Rosomah

Rosomah verjetno spada med edino vrsto podlasice, s katero definitivno nočete imeti opravka. Že po naravi je to izredno agresivna žival, ki je oborožena z močnimi čeljusti, ostrimi kremplji ter debelo kožo. Rosomah lahko zato ubije tudi losa, krade hrano medvedom ter volkovom. Zato se ga raje izogibajte, saj vam ne bo prizanesel.

- Oglas -

Kaj se lahko iz vsega tega naučimo? Pustimo živali pri miru, v svojem naravnem okolju in jim poskušajmo dati vsaj tiste nekaj svobode in miru, kar jo še imajo, poleg tega si ne omislimo raznih eksotičnih živali za hišne ljubljenčke, saj so to divje živali in spadajo v svoje naravno okolje in ne v kletko. Opazujete pa jih lahko prek TVja, kajti tudi živalski vrtovi so neka vrsta mučenja živali.

.

NAJNOVEJŠE