Embalaža iz stiropora prispeva k bakterijski rezistenci

Na problematičnost embalaže iz stiropora v povezavi z bakterijsko rezistenco je opozorila študija, ki je bila konec lanskega leta.

Aknasta koža: Značilnosti in pravilna nega

Akne so pogosta kožna vnetna bolezen, značilna predvsem za obdobje adolescence. Vendar pa niso omejene le na čas odraščanja.

Ali so edinci zares sebični in razvajeni?

V prejšnjem stoletju je doktor medicine in psiholog Alfred Adler zasnoval teorijo, v skladu s katero naj bi vrstni red rojstva vplival na naše osebnostne značilnosti.

Maska iz kave in medu za sijočo polt

Bi radi osvežili svoj obraz, nahranili kožo in odstranili odmrle celice? Maska je odlična tudi, ko je vaša koža videti utrujena ali obraz nekoliko zabuhel.

Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.

Krema za britje za občutljivo kožo

Britje lahko kožo precej razdraži, še posebej občutljivo. Pomagamo si lahko z domačo kremo, po kateri bo koža mehka in gladka.
Ekologija & okoljePrisrčne, a vendar smrtonosne ...

Prisrčne, a vendar smrtonosne …

MORDA VAS ZANIMA

Predstavljamo vam nekaj živali, ki se na videz zdijo zelo prisrčne, vendar pa so za ljudi lahko tudi smrtonosne.

Riba napihovalka

- Oglas -

Večina rib je verjetno povprečnega izgleda, vendar pa riba napihovalka izstopa zaradi njenega prisrčnega izgleda, ko je napihnjena. Vendar vas ta izgled naj ne preslepi, saj sodi ta riba med najbolj smrtonosne živali našega planeta. Ribiči celo priporočajo, da si nadanete debele rokavice, če imate opravka s to ribo, saj je strup ribe napihovalke izredno nevaren. Strup ribe namreč povzroči paralizo dihalne mišice diafragme, zaradi česar se zadušimo.

Čokati lori

Čokati lori je predvsem v zadnjem času prišel v modo kot domača žival, saj je izredno prisrčna živalica. Vendar pa se redki zavedajo, da je to prisrčno bitje lahko nevarno. Kadar se čokati lori počuti ogroženega zmeša toksin, ki se izloča iz njegovih komolcev, s slino. Nato si z mešanico premaže dlako, kar odžene napadalce, saj strup povzroči smrt zaradi anafilaktičnega šoka.

Večje mačke

Morda se nam včasih večje mačke zdijo podobni našim hišnim ljubljenčkom, kar je lahko v nekaterih primerih usodno. Pume, tigri, levi, leopardi, jaguarji, gepardi, … se lahko kaj hitro spremenijo v izredno nevarne živali, če se jim preveč približamo oz. se počutijo ogrožene v naši bližini.

- Oglas -

Medvedi

Zaradi mehkih igrač ter lepih pripovedk o medvedih se velikokrat zgodi, da si medvede napačno predstavljamo. Medvedi namreč sodijo med ene tistih živali, ki bodo dejansko stekli za vami in vas lovili, lahko tudi ubili, če jih boste razdražili ali če se bodo počutili ogrožene. Med najbolj nevarne medvede sodijo grizliji ter polarni medvedi, saj sta ti sve vrsti največji med medvedi. Človeku nevarna pa je lahko tudi miroljubna panda.

Rosomah

Rosomah verjetno spada med edino vrsto podlasice, s katero definitivno nočete imeti opravka. Že po naravi je to izredno agresivna žival, ki je oborožena z močnimi čeljusti, ostrimi kremplji ter debelo kožo. Rosomah lahko zato ubije tudi losa, krade hrano medvedom ter volkovom. Zato se ga raje izogibajte, saj vam ne bo prizanesel.

Kaj se lahko iz vsega tega naučimo? Pustimo živali pri miru, v svojem naravnem okolju in jim poskušajmo dati vsaj tiste nekaj svobode in miru, kar jo še imajo, poleg tega si ne omislimo raznih eksotičnih živali za hišne ljubljenčke, saj so to divje živali in spadajo v svoje naravno okolje in ne v kletko. Opazujete pa jih lahko prek TVja, kajti tudi živalski vrtovi so neka vrsta mučenja živali.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×