DomovZdravje & prehranaRecept: Napihnjene krompirjeve polovičke

Recept: Napihnjene krompirjeve polovičke

krompirSestavine za 4 osebe:
15 srednje velikih krompirjev
1 žlica soli
maslo
Priprava
Krompir prerežemo na pol in polovice pustimo združene. Potem vsaki par polovičk razpremo, potresemo s soljo in dobro podrgnemo eno ob drugo, da se sol vtre. Položimo jih na pekač s plosko stranjo navzdol. Lahko uporabimo papir za peko ali pa pekač premažemo z oljem. Pečemo jih v pečici na 220-250 stopinj. Po 7-10 minutah vzamemo pekač iz pečice in polovičke obrnemo z ravno stranjo navzgor. Pečemo še 15-20 minut ali dokler na vseh krompirjih ne nastane tanka napihnjena kožica zlatorjave barve. Krompirjeve polovičke postrežemo vroče premazane z maslom kot dodatek k sočnim zelenjavnim jedem in omakam ali kot prigrizek.

- Oglas -
Bodi Eko
Bodi Eko
Na uredništvu s skupnimi močmi pripravljamo številne članke in prispevke za zdravje in zdravo življenje, ekologijo ter nasvetov za dom ter učinkovito rabo energije Že več kot 20 let spremljamo in raziskujemo omenjena področja ter se ves čas izobražujemo in nadgrajujemo svoje znanje.

NAJNOVEJŠE