0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

ŽivaliPriročni nasveti za naravno nego psov

Priročni nasveti za naravno nego psov

MORDA VAS ZANIMA

Naši ljubljenčki lahko pridejo v stik z marsičem na svojih sprehodih, s čimer se lahko pojavijo takšne in drugačne težave. Na srečo tudi zanje obstajajo eko rešitve.

- Oglas -

Nega psov

Aloe vera

Z njeno pomočjo lahko pomirite razdraženo ali srbečo kožo, pomaga pri ugrizih, odrgnjeni koži in srbečici. Ker ni toksična, ni nobene skrbi, kaj se zgodi s kužkom, če si liže rane in tako v svoje telo vnese aloe vero. Hkrati ima grenak okus, kar mu prepreči, da bi si suho kožo prekomerno zlizal.

Iglice v kožuhu

Če tudi vaš psiček rad teka naokrog in si tako nabere kar nekaj iglic z zimzelenih dreves ali česa podobnega, se pogosto soočate s težavo, kako mu razplesti iglice, ne da bi ga pri tem morali postriči. Vzemite razdiralec šivov in dlake nežno vlecite iz šopa, ki se je zavozlal okrog iglic, nekaj dlak naenkrat, dokler ga ne razrešite.

- Oglas -

Srbečica v ušesih

Če se vaš psiček prepogosto praska, na krpo nanesite nekaj kapljic razredčenega kisa in pobožajte okrog področja, kjer se pes praska. Ne na tistem mestu!

Ušesne pršice

Zmešajte malo mandljevega olja z vitaminom E in mešanico segrejte na telesno temperaturo tako, da jo držite v dlani. Kapljice vnesite v ušesa in masirajte, dokler ne zaslišite zvoka tekočine. Po minuti lahko kužku pustite, da strese z glavo in ponovite na drugi strani (po potrebi).

.

NAJNOVEJŠE