Naravna škropiva za pogoste bolezni v sadnem vrtu

Kot vsake vrtnine pa imajo tudi sadne grmovnice in drevesa svoje škodljivce ter bolezni, ki jih je treba spremljati in nadzorovati, saj nam lahko v nasprotnem primeru uničijo pridelek ali pa celo kar sadno rastlino samo.

Marko Slapnik: »Prevajam jezik narave v govorico ljudi«

Težko je v le nekaj odstavkih opisati, s čim vse se ukvarja Marko Slapnik, vedno nasmejani gospod, ki vsakogar zlahka začara s svojo pozitivno energijo in širi svoje navdušenje nad naravo in Solčavskim, od koder prihaja.

Kako nevarni so v resnici sončni žarki?

Večina ljudi se iskreno začudi, ko izvedo, da so tudi sončni žarki, ki jih dobimo pri delu na vrtu, na sprehodu, na kolesu ali v gorah, prav tako škodljivi.

Meditacija lahko pomaga pri hitrejšem prepoznavanju napak

Ali ste pogosto površni in pozabljivi? Hiter vsakodnevni tempo je pogosto kriv za to, da naredimo precej več napak, kot bi jih sicer.

Doma narejeni pripravki za zatiranje škodljivcev na vrtu

V naravi lahko naberemo rastline, iz katerih sami naredimo pripravke, naravna škropiva oziroma sredstva za boj proti škodljivcem na vrtu.

9 trikov za učinkovitejše čiščenje preprog

Vzdrževanje oziroma čiščenje preprog je precej zahtevno. Zgolj sesanje običajno ne zadostuje.

Srednja leta kot priložnost za nov začetek

Morda se zdi, da so srednja leta prepozna za nove začetke, toda to nikakor ne drži.

Ljubezen do sebe: 5 nasvetov, kako postati lastna »duša dvojčica«

Ljubezen do sebe je osnova srečnega, mirnega življenja. Vendar pa to ni nekaj, v kar bi se lahko preprosto prisilili. Pozitivne afirmacije pogosto niso dovolj.
Dom & energijaPriredite čajanko!

Priredite čajanko!

MORDA VAS ZANIMA

Ko postrežete prijateljem čaj v domačem zelenem ambientu je občutek verjetno vsem prijeten. Da pa bi to vzdušje lahko doživeli tudi v hladnih dneh pa je tu nekaj nasvetov.

Čajanka pozimi

- Oglas -

Okrasite prostor z večjimi rastlinami in vejami, posebnimi prtički, srebrnimi žlicami ter ostalimi malenkostmi, ki bodo pričarale romantično popoldne.

Poskrbite za dekoracijo z rožami – vrtnice, tulipani, lilije, … bodo še toliko bolj pričarale tisto pravo vzdušje.

Pogrinjek je lahko dokaj kreativen. V starinarnicah poiščite stare skodelice ter servise, ki podo dodale tisto piko na i.

Izbira čaja

- Oglas -

Seveda pa je glaven poudarek čajanke na primernem izboru čaja. Priporočljivi so zeliščni čaji, saj pomirjajo, vendar pa v tem zimskih dneh sigurno paše kakšen čaj z jabolkom ter cimetom.

Za dodatek pa lahko postrežete z vašm najljubšim pecivom, ki ste ga spekli sami. Tako bodo mrzli zimski dnevi nedvomno postali bolj prijetni v družbi vaših prijateljev.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×