Ščetkanje zob pred zajtrkom ali po zajtrku?

Kdaj si običajno lotite ščetkanja zob – neposredno po tem, ko se zbudite, torej še pred zajtrkom, ali šele po prvem obroku?

Sam svoj terapevt: 3 vprašanja, ki si jih morate zastaviti vsak dan

Terapija v lastni režiji ima lahko kljub temu ogromno koristi. Omogoča vam nadzor nad čustvi in počutjem.

Protibolečinska sredstva lahko, paradoksno, prispevajo h kroničnim bolečinam

Znano je, da je lahko pogosta uporaba protibolečinskih sredstev problematična. Zdaj pa so raziskovalci odkrili, da ima lahko celo paradoksen učinek.

Onesnaženost okolja kriva že za najmanj 9 milijonov smrti letno

Raziskovalci so ugotovili, da je bila onesnaženost okolja leta 2019 kriva za najmanj 9 milijonov prezgodnjih smrti.

Migrene lahko povečajo nevarnost za zaplete med nosečnostjo

Z migrenami se spopada kar približno 20 odstotkov žensk v rodni dobi. Raziskovalci so bili pozorni na najbolj tipične zaplete, povezane z nosečnostjo.

Naravna škropiva za pogoste bolezni v sadnem vrtu

Kot vsake vrtnine pa imajo tudi sadne grmovnice in drevesa svoje škodljivce ter bolezni, ki jih je treba spremljati in nadzorovati, saj nam lahko v nasprotnem primeru uničijo pridelek ali pa celo kar sadno rastlino samo.

Marko Slapnik: »Prevajam jezik narave v govorico ljudi«

Težko je v le nekaj odstavkih opisati, s čim vse se ukvarja Marko Slapnik, vedno nasmejani gospod, ki vsakogar zlahka začara s svojo pozitivno energijo in širi svoje navdušenje nad naravo in Solčavskim, od koder prihaja.

Kako nevarni so v resnici sončni žarki?

Večina ljudi se iskreno začudi, ko izvedo, da so tudi sončni žarki, ki jih dobimo pri delu na vrtu, na sprehodu, na kolesu ali v gorah, prav tako škodljivi.
Zdravje & prehranaPripravite svoj domači eko puding

Pripravite svoj domači eko puding

MORDA VAS ZANIMA

Sladoled je morda kralj poletnih sladic, vendar ne moremo mimo tega, da je zelo kaloričen. Za pripravo sladice, ki je hkrati okusna in nima veliko kalorij, ne potrebujemo veliko sestavin. Predstavljamo vam slasten recept za domač puding iz ekoloških sestavin, ki vam bo gotovo teknil.

- Oglas -

Mnogi se pudingom »iz vrečke« izogibajo zato, ker so polni industrijskih dodatkov, arom in barvil. Medtem pa so pudingi iz ekoloških sestavin, ki so naprodaj v trgovinah, precej dražji ob običajnih. Enostavna rešitev je priprava domačega eko pudinga, ki je zdrav in okusen ter ne zahteva veliko časa.

domači vanilijev puding

Za domač vaniljev puding potrebujemo:

  • 500 ml mleka iz ekološke pridelave (6 žlic odvzamemo in prihranimo),
  • 2–3 žlice bio kokosovega sladkorja,
  • 3 žlice koruznega škroba,
  • 1 jajce iz ekološke pridelave,
  • ščepec soli,
  • košček lupine ekološko pridelane limone,
  • polovico prerezane vaniljeve palčke.

Postopek priprave:

  1. Limonino lupinico, prerezan vaniljev strok (z izpraskanimi vaniljevimi semeni) ter ščepec soli damo v mleko. Vse skupaj zavremo.
  2. Limonino lupino in vaniljev strok odstranimo.
  3. 3 žlice koruznega škroba zmešamo s prihranjenim mrzlim mlekom in ga vmešamo v vrelo mleko, ki ga samo na kratko prevremo in odstavimo.
  4. Jajce ubijemo in ločimo beljak od rumenjaka.
  5. Rumenjak primešamo masi.
  6. Beljak stepemo v trd sneg in ga tudi dodamo masi.
  7. Puding vlijemo v modelčke, ki smo jih oplaknili s hladno vodo, pokrijemo in pustimo, da se ohladi. Hladnega po želji zvrnemo in dekoriramo z dušenim sadjem in čokoladno omako. Prileže se tudi malinovec.

 

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×