Sladoled je morda kralj poletnih sladic, vendar ne moremo mimo tega, da je zelo kaloričen. Za pripravo sladice, ki je hkrati okusna in nima veliko kalorij, ne potrebujemo veliko sestavin. Predstavljamo vam slasten recept za domač puding iz ekoloških sestavin, ki vam bo gotovo teknil.
- Oglas -
Mnogi se pudingom »iz vrečke« izogibajo zato, ker so polni industrijskih dodatkov, arom in barvil. Medtem pa so pudingi iz ekoloških sestavin, ki so naprodaj v trgovinah, precej dražji ob običajnih. Enostavna rešitev je priprava domačega eko pudinga, ki je zdrav in okusen ter ne zahteva veliko časa.
Za domač vaniljev puding potrebujemo:
- 500 ml mleka iz ekološke pridelave (6 žlic odvzamemo in prihranimo),
- 2–3 žlice bio kokosovega sladkorja,
- 3 žlice koruznega škroba,
- 1 jajce iz ekološke pridelave,
- ščepec soli,
- košček lupine ekološko pridelane limone,
- polovico prerezane vaniljeve palčke.
Postopek priprave:
- Limonino lupinico, prerezan vaniljev strok (z izpraskanimi vaniljevimi semeni) ter ščepec soli damo v mleko. Vse skupaj zavremo.
- Limonino lupino in vaniljev strok odstranimo.
- 3 žlice koruznega škroba zmešamo s prihranjenim mrzlim mlekom in ga vmešamo v vrelo mleko, ki ga samo na kratko prevremo in odstavimo.
- Jajce ubijemo in ločimo beljak od rumenjaka.
- Rumenjak primešamo masi.
- Beljak stepemo v trd sneg in ga tudi dodamo masi.
- Puding vlijemo v modelčke, ki smo jih oplaknili s hladno vodo, pokrijemo in pustimo, da se ohladi. Hladnega po želji zvrnemo in dekoriramo z dušenim sadjem in čokoladno omako. Prileže se tudi malinovec.
- Oglas -