Pripravite si mešanico za poživljajočo kopel z limono in ingverjem

Ste pogosto pred stresom in imate občutek, da vam stalno primanjkuje energije? V tem primeru je sproščujoča, obenem pa prijetno poživljajoča kopel natanko tisto, kar potrebujete. Svetujemo vam, da si pripravite svojo lastno mešanico, ki jo lahko uporabite za pripravo kopeli. Kombinacija ingverja in limone je lahko odlična izbira za kopel, ki vas bo napolnila z novo energijo in občutkom pomirjenosti!

Sestavine, ki jih potrebujete

  • 2 žlici posušene melise,
  • 2 žlici posušenega timijana,
  • 4 žlici posušenih limoninih olupkov,
  • 1 žlica nastrganega in posušenega ingverja,
  • 150 gramov grenke soli in
  • nekaj kapljic eteričnega olja limone.

Se sprašujete, zakaj uporabiti prav zgoraj naštete sestavine? Melisa velja za odlično naravno pomoč za odganjanje stresa. Poskrbi za hitro izboljšanje razpoloženja, poleg tega pa deluje tudi protivirusno. Tudi timijan ima poleg številnih drugih pozitivnih vplivov blagodejen učinek na naše razpoloženje. Limonini olupki so tu predvsem zaradi bioflavonoidov, ki jih najdemo v njih in ki lahko zavirajo oksidativni stres v telesu. Ingver, znan po mnogih blagodejnih učinkih na naše zdravje in počutje, je v mešanici za pripravo kopeli odgovoren predvsem za to, da vas prijetno pogreje in pospeši prekrvavitev. Grenka sol poskrbi za sprostitev napetih mišic in za ublažitev vnetja v sklepih, eterično olje limone pa pomaga pri razstrupljanju in neguje vašo kožo. Skrbno izbrana kombinacija snovi pa ne prinaša le pozitivnih učinkov na vaše zdravje in počutje, ampak vas bo zagotovo navdušil tudi njen izjemno prijeten vonj.

Kople z limono in ingverjem

Kako pripraviti domačo mešanico za kopel?

Najprej v posodico stresite grenko sol in ji dodajte eterično olje limone. Dobro premešajte, da dobite homogeno zmes. Zdaj lahko dodate še posušena zelišča, limonino lupinico in ingver. Ponovno dobro premešajte. Z mešanico napolnite stare najlonske nogavice ali vrečko za pranje občutljivega perila.

Uporabite, ko si zaželite sproščujoče kopeli, ki vas bo napolnila z novimi močmi. Takšna mešanica pa je lahko tudi izvrstno darilo – v tem primeru vam priporočamo, da z njo napolnite steklen kozarec, ki ga lahko nato tudi okrasite, da bo vaše darilo še bolj izvirno in estetsko.