0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaPripravite shujševalni pesto

Pripravite shujševalni pesto

MORDA VAS ZANIMA

Pesto je posebna zeliščna omaka, ki jo lahko dodajamo številnim jedem. Lahko ga zmešamo v drugo omako, dodamo pici, sendviču ali spečemo skupaj s kruhom. Jedem doda unikaten in slasten okus, poleg tega pa je še zelo zdrav.

- Oglas -

Pesto

Pesto je običajno narejen iz svežih listov bazilike, ki vsebuje zelo zdrave flavonoide in eterična olja. Te sestavine imajo protivnetne in protibakterijske lastnosti. Limonin sok v pestu je vir vitamina C in drugih hranil, ki jih najdemo v citrusih. Vitamin C pomaga okrepiti imunski sistem, povečuje raven energije in pospešuje proces hujšanja. Ena od glavnih sestavin pesta je tudi olivno olje, ki vsebuje zdrave maščobe. Kombinacija z esencialnimi maščobnimi kislinami iz pinjol je odlična za zmanjševanje apetita. Pinjole vsebujejo tudi veliko vitaminov, vključno z vitamini E in B6.

Kljub vsem naštetim koristim za zdravje, kupljen pesto običajno vsebuje nasičene maščobe in holesterol. Zato je najbolje, da si ga pripravite sami. Potrebovali boste samo 5 minut.

- Oglas -

Sestavine:

  • 25 g listov bazilike,
  • sok 1 stisnjene limone,
  • 1 manjši mlet česen,
  • 16 g pinjol,
  • 40 ml ekstra deviškega olivnega olja.

Priprava:

Vse sestavine zmešajte v mešalniku. Mešajte minuto ali dve, dokler se vam ne zdi, da je gostota mase pravšnja. Dobili boste zdrav in okusen pesto, ki pomaga pri hujšanju.

NAJNOVEJŠE