Vse, kar ste želeli vedeti o shujševalnih tabletah

Shujševalne tablete je mogoče razdeliti v dve osnovni skupini. Tako poznamo shujševalne tablete, ki vam jih lahko predpiše samo zdravnik, in tablete za hujšanje, ki jih je mogoče kupiti brez recepta.

Mikroplastika prvič odkrita tudi v človeški krvi

Mikroplastika je bila namreč prvič v zgodovini odkrita celo v človeški krvi.

Kakav pred vadbo za manj napora in več motivacije

Za pozitivne učinke kakava naj bi bili zaslužni predvsem flavanoli. Gre za izjemno koristne bioaktivne spojine, ki so znane po pozitivnem vplivu na prekrvavitev.

Težave s spanjem pri otrocih: 5 korakov do kakovostnejšega spanca

Kako lahko kot starši poskrbite, da bo motenj spanja pri vašem otroku čim manj?

Bulgurjeva solata z zelenjavo (tabbouleh)

Recept za odlično bulgurjevo solato z zelenjavo (tabbouleh).

Izkušnja skorajšnje smrti – več kot samo halucinacija

Opisi izkušnje skorajšnje smrti so malodane univerzalni, saj so si med sabo zelo podobni, ne glede na kulturno okolje in druge okoliščine.

Večina ljudi misli, da se prehranjuje precej bolj zdravo, kot se v resnici

Ali menite, da je vaša prehrana zdrava? Verjetnost za to, da se motite, je precejšnja, vsaj če sklepamo po novi raziskavi.

Blazina, ki diha – nov izum za pomoč pri anksioznosti

Blazino so razvili raziskovalci z univerze v Bristolu. Osnovni cilj je bila izdelava splošno dostopne naprave za pomoč pri anksioznosti, ki jo bo mogoče uporabiti kadar koli in kjer koli.
Zdravje & prehranaRatatouille s kvinojo

Ratatouille s kvinojo

MORDA VAS ZANIMA

Ratatouille je provansalska jed z zelenjavo, ki izvira iz Francije, poznali pa so jo že pred odkritjem Amerike. Šlo je za hrano revnih ljudi, danes pa jo v tamkajšnjih gostilnah strežejo kot eno izmed njihovih specialitet. V jedi ne smejo manjkati paradižniki in jajčevci. Priprava je preprosta, samo z rezanjem zelenjave boste imeli nekoliko dela.

- Oglas -

Ratatouille s kvinojo

Potrebujemo:

  • 1 veliko čebulo,
  • 2 stroka česna,
  • 2 bučki,
  • 1 jajčevec,
  • 1 zelena ali rumena paprika,
  • 3 veliki paradižniki,
  • 2 veliki žlici mešanih začimb (origano, rožmarin, bazilika, timijan, majaron, šetraj),
  • skodelica kvinoje,
  • 3 žlice oljčnega olja,
  • sol in poper.

Čebulo in česen olupimo in sesekljamo. Bučki in jajčevec narežemo na kocke, papriko na trakove. Paradižnike blanširamo in jih olupimo, nato pa jih narežemo na koščke. Čebulo in česen prepražimo na oljčnem olju, dodamo bučke, jajčevec in papriko. Med nenehnim mešanjem zalijemo z malo vode in dodamo začimbe in sol. Dodamo še paradižnik in malo vode, premešamo, nato pokrijemo s pokrovko in pustimo na majhnem ognju kuhati še 20 minut. Kvinojo, ki smo jo prej namočili, skuhamo, jo damo na krožnik ter jo polijemo z ratatouillem. Zraven se prileže skleda zelene solate.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×