Kari s paradižnikom in čičeriko

Indijsko obarvana jed kari s paradižnikom in čičeriko za okusno kosilo.

Tibetanske vaje: 6 obredov za zdravje in mladost

Tibetanske vaje niso le vaje, temveč so starodavni obredi – ključ do večne mladosti, zdravja in življenjske moči.

Na vidiku nova pomoč za osebe z endometriozo

Endometrioza je bolezenska motnja, za katero je značilno pojavljanje tkiva, katerega lastnosti so zelo podobne maternični sluznici, zunaj maternice.

Ne dopustite, da vas zamera razžre od znotraj

Zamera je lahko povezana z zelo konkretnimi dogodki – na primer z izdajo ali ponižanjem.

Govorjenje med spanjem: kaj je krivo za ta pojav?

Govorjenje med spanjem se zdi na prvi pogled predvsem komično. Osebe, za katere se izve, da ponoči rade »poklepetajo same s sabo«.

Psi v povprečju razumejo kar približno 90 človeških besed in fraz

Psi v povprečju razumejo približno 90 človeških besed in fraz.

Popolna nedelja za dober začetek naslednjega tedna

Nedelja je sicer za mnoge ljudi dela prost dan, vendar so osebe, ki nedeljo dojemajo kot svoj najljubši dan v tednu, precej redke.

Podrgnite česen po stopalih … in v ustih boste že kmalu začutili znan okus!

Ali ste vedeli, da lahko okušamo tudi s stopali? Če mislite, da gre za nekakšno čudno šalo, se lahko o resničnosti te trditve precej hitro prepričate sami.
Zdravje & prehranaRatatouille s kvinojo

Ratatouille s kvinojo

MORDA VAS ZANIMA

Ratatouille je provansalska jed z zelenjavo, ki izvira iz Francije, poznali pa so jo že pred odkritjem Amerike. Šlo je za hrano revnih ljudi, danes pa jo v tamkajšnjih gostilnah strežejo kot eno izmed njihovih specialitet. V jedi ne smejo manjkati paradižniki in jajčevci. Priprava je preprosta, samo z rezanjem zelenjave boste imeli nekoliko dela.

- Oglas -

Ratatouille s kvinojo

Potrebujemo:

  • 1 veliko čebulo,
  • 2 stroka česna,
  • 2 bučki,
  • 1 jajčevec,
  • 1 zelena ali rumena paprika,
  • 3 veliki paradižniki,
  • 2 veliki žlici mešanih začimb (origano, rožmarin, bazilika, timijan, majaron, šetraj),
  • skodelica kvinoje,
  • 3 žlice oljčnega olja,
  • sol in poper.

Čebulo in česen olupimo in sesekljamo. Bučki in jajčevec narežemo na kocke, papriko na trakove. Paradižnike blanširamo in jih olupimo, nato pa jih narežemo na koščke. Čebulo in česen prepražimo na oljčnem olju, dodamo bučke, jajčevec in papriko. Med nenehnim mešanjem zalijemo z malo vode in dodamo začimbe in sol. Dodamo še paradižnik in malo vode, premešamo, nato pokrijemo s pokrovko in pustimo na majhnem ognju kuhati še 20 minut. Kvinojo, ki smo jo prej namočili, skuhamo, jo damo na krožnik ter jo polijemo z ratatouillem. Zraven se prileže skleda zelene solate.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×