Ratatouille s kvinojo

    Ratatouille je provansalska jed z zelenjavo, ki izvira iz Francije, poznali pa so jo že pred odkritjem Amerike. Šlo je za hrano revnih ljudi, danes pa jo v tamkajšnjih gostilnah strežejo kot eno izmed njihovih specialitet. V jedi ne smejo manjkati paradižniki in jajčevci. Priprava je preprosta, samo z rezanjem zelenjave boste imeli nekoliko dela.

    Ratatouille s kvinojo

    Potrebujemo:

    • 1 veliko čebulo,
    • 2 stroka česna,
    • 2 bučki,
    • 1 jajčevec,
    • 1 zelena ali rumena paprika,
    • 3 veliki paradižniki,
    • 2 veliki žlici mešanih začimb (origano, rožmarin, bazilika, timijan, majaron, šetraj),
    • skodelica kvinoje,
    • 3 žlice oljčnega olja,
    • sol in poper.

    Čebulo in česen olupimo in sesekljamo. Bučki in jajčevec narežemo na kocke, papriko na trakove. Paradižnike blanširamo in jih olupimo, nato pa jih narežemo na koščke. Čebulo in česen prepražimo na oljčnem olju, dodamo bučke, jajčevec in papriko. Med nenehnim mešanjem zalijemo z malo vode in dodamo začimbe in sol. Dodamo še paradižnik in malo vode, premešamo, nato pokrijemo s pokrovko in pustimo na majhnem ognju kuhati še 20 minut. Kvinojo, ki smo jo prej namočili, skuhamo, jo damo na krožnik ter jo polijemo z ratatouillem. Zraven se prileže skleda zelene solate.

    Povejte svoje mnenje - kometirajte