Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.

Pretiravanje s kofeinom poveča nevarnost za osteoporozo

Prepogosto uživanje večjih odmerkov kofeina lahko privede do številnih težav, povezanih z zdravjem.

Berta Cáceres: »Bojijo se nas, ker se jih ne bojimo.«

Berta Cáceres, mati štirih otrok, leta 2015 dobitnica Goldmanove nagrade, prestižnega mednarodnega priznanja za izjemne okoljevarstvene dosežke, je bila namreč marca 2016 zahrbtno umorjena na svojem domu.

Kari s paradižnikom in čičeriko

Indijsko obarvana jed kari s paradižnikom in čičeriko za okusno kosilo.

Tibetanske vaje: 6 obredov za zdravje in mladost

Tibetanske vaje niso le vaje, temveč so starodavni obredi – ključ do večne mladosti, zdravja in življenjske moči.
Ekologija & okoljePri Volkswagnu napovedali konec vozil na bencinski in dizelski pogon

Pri Volkswagnu napovedali konec vozil na bencinski in dizelski pogon

MORDA VAS ZANIMA

Ogljični odtis je besedna zveza, ki jo je mogoče v zadnjih nekaj letih zaslediti praktično vsakodnevno. Na žalost ni trenutno stanje, povezano s to problematiko, nič kaj razveseljivo. Količina izpustov toplogrednih plinov v ozračje je še vedno nevarno visoka. Kljub temu pa daje nekaj upanja dejstvo, da se številna podjetja vse bolj zavedajo te problematike – in poskušajo z določenimi spremembami prispevati k zmanjševanju onesnaževanja.

- Oglas -

Volkswagen električni avtomobili

Ena izmed industrij, katere vpliv na onesnaževanje je med največjimi, je seveda avtomobilska. Novice, kakršna je ta, ki so jo pred kratkim sporočili predstavniki znanega podjetja Volkswagen, je zato še posebej razveseljujoča …

Sprememba ne bo nenadna, ampak precej postopna

Pri Volkswagnu so napovedali, da je generacija vozil, ki jo trenutno razvijajo, zadnja, pri kateri bodo uporabljeni motorji z notranjim izgorevanjem. Kot vse kaže, se torej pri nemškem avtomobilskem velikanu počasi približujejo uvajanju električnih vozil. Vendar pa naj bi bila sprememba pri Volkswagnu vendarle precej postopna. Tam, kjer infrastruktura za polnjenje električnih avtomobilov ne bo ustrezna, naj bi se še kar nekaj časa prodajala tudi vozila, ki delujejo na fosilna goriva. Po nekaterih napovedih naj bi bila tako Volkswagnova bencinska in dizelska vozila na določenih trgih prisotna vse do leta 2050 ali celo po omenjenem letu.

Volkswagen koncep električni avto

Mnogi poudarjajo, da časa za tovrstne ukrepe ni na pretek

- Oglas -

Čeprav večina pozdravlja spremembo, ki jo načrtujejo pri Volkswagnu, pa se hkrati pojavlja tudi precej kritik. Glavni očitek je ta, da gre sicer za pozitiven premik v filozofiji podjetja, vendar pa je treba temu dodati tudi hitrejše spremembe v praksi. Čas je namreč tisto, česar nam v trenutni situaciji najbolj primanjkuje. Vsakršno obotavljanje, povezano z zmanjševanjem ogljičnega odtisa, ima lahko tako po napovedih številnih strokovnjakov za okolje katastrofalne posledice.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×