Embalaža iz stiropora prispeva k bakterijski rezistenci

Na problematičnost embalaže iz stiropora v povezavi z bakterijsko rezistenco je opozorila študija, ki je bila konec lanskega leta.

Aknasta koža: Značilnosti in pravilna nega

Akne so pogosta kožna vnetna bolezen, značilna predvsem za obdobje adolescence. Vendar pa niso omejene le na čas odraščanja.

Ali so edinci zares sebični in razvajeni?

V prejšnjem stoletju je doktor medicine in psiholog Alfred Adler zasnoval teorijo, v skladu s katero naj bi vrstni red rojstva vplival na naše osebnostne značilnosti.

Maska iz kave in medu za sijočo polt

Bi radi osvežili svoj obraz, nahranili kožo in odstranili odmrle celice? Maska je odlična tudi, ko je vaša koža videti utrujena ali obraz nekoliko zabuhel.

Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.

Krema za britje za občutljivo kožo

Britje lahko kožo precej razdraži, še posebej občutljivo. Pomagamo si lahko z domačo kremo, po kateri bo koža mehka in gladka.
Ekologija & okoljePri Volkswagnu napovedali konec vozil na bencinski in dizelski pogon

Pri Volkswagnu napovedali konec vozil na bencinski in dizelski pogon

MORDA VAS ZANIMA

Ogljični odtis je besedna zveza, ki jo je mogoče v zadnjih nekaj letih zaslediti praktično vsakodnevno. Na žalost ni trenutno stanje, povezano s to problematiko, nič kaj razveseljivo. Količina izpustov toplogrednih plinov v ozračje je še vedno nevarno visoka. Kljub temu pa daje nekaj upanja dejstvo, da se številna podjetja vse bolj zavedajo te problematike – in poskušajo z določenimi spremembami prispevati k zmanjševanju onesnaževanja.

- Oglas -

Volkswagen električni avtomobili

Ena izmed industrij, katere vpliv na onesnaževanje je med največjimi, je seveda avtomobilska. Novice, kakršna je ta, ki so jo pred kratkim sporočili predstavniki znanega podjetja Volkswagen, je zato še posebej razveseljujoča …

Sprememba ne bo nenadna, ampak precej postopna

Pri Volkswagnu so napovedali, da je generacija vozil, ki jo trenutno razvijajo, zadnja, pri kateri bodo uporabljeni motorji z notranjim izgorevanjem. Kot vse kaže, se torej pri nemškem avtomobilskem velikanu počasi približujejo uvajanju električnih vozil. Vendar pa naj bi bila sprememba pri Volkswagnu vendarle precej postopna. Tam, kjer infrastruktura za polnjenje električnih avtomobilov ne bo ustrezna, naj bi se še kar nekaj časa prodajala tudi vozila, ki delujejo na fosilna goriva. Po nekaterih napovedih naj bi bila tako Volkswagnova bencinska in dizelska vozila na določenih trgih prisotna vse do leta 2050 ali celo po omenjenem letu.

Volkswagen koncep električni avto

Mnogi poudarjajo, da časa za tovrstne ukrepe ni na pretek

- Oglas -

Čeprav večina pozdravlja spremembo, ki jo načrtujejo pri Volkswagnu, pa se hkrati pojavlja tudi precej kritik. Glavni očitek je ta, da gre sicer za pozitiven premik v filozofiji podjetja, vendar pa je treba temu dodati tudi hitrejše spremembe v praksi. Čas je namreč tisto, česar nam v trenutni situaciji najbolj primanjkuje. Vsakršno obotavljanje, povezano z zmanjševanjem ogljičnega odtisa, ima lahko tako po napovedih številnih strokovnjakov za okolje katastrofalne posledice.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×