0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Ekologija & OkoljePri Volkswagnu napovedali konec vozil na bencinski in dizelski pogon

Pri Volkswagnu napovedali konec vozil na bencinski in dizelski pogon

MORDA VAS ZANIMA

Ogljični odtis je besedna zveza, ki jo je mogoče v zadnjih nekaj letih zaslediti praktično vsakodnevno. Na žalost ni trenutno stanje, povezano s to problematiko, nič kaj razveseljivo. Količina izpustov toplogrednih plinov v ozračje je še vedno nevarno visoka. Kljub temu pa daje nekaj upanja dejstvo, da se številna podjetja vse bolj zavedajo te problematike – in poskušajo z določenimi spremembami prispevati k zmanjševanju onesnaževanja.

- Oglas -

Volkswagen električni avtomobili

Ena izmed industrij, katere vpliv na onesnaževanje je med največjimi, je seveda avtomobilska. Novice, kakršna je ta, ki so jo pred kratkim sporočili predstavniki znanega podjetja Volkswagen, je zato še posebej razveseljujoča …

Sprememba ne bo nenadna, ampak precej postopna

Pri Volkswagnu so napovedali, da je generacija vozil, ki jo trenutno razvijajo, zadnja, pri kateri bodo uporabljeni motorji z notranjim izgorevanjem. Kot vse kaže, se torej pri nemškem avtomobilskem velikanu počasi približujejo uvajanju električnih vozil. Vendar pa naj bi bila sprememba pri Volkswagnu vendarle precej postopna. Tam, kjer infrastruktura za polnjenje električnih avtomobilov ne bo ustrezna, naj bi se še kar nekaj časa prodajala tudi vozila, ki delujejo na fosilna goriva. Po nekaterih napovedih naj bi bila tako Volkswagnova bencinska in dizelska vozila na določenih trgih prisotna vse do leta 2050 ali celo po omenjenem letu.

- Oglas -

Volkswagen koncep električni avto

Mnogi poudarjajo, da časa za tovrstne ukrepe ni na pretek

Čeprav večina pozdravlja spremembo, ki jo načrtujejo pri Volkswagnu, pa se hkrati pojavlja tudi precej kritik. Glavni očitek je ta, da gre sicer za pozitiven premik v filozofiji podjetja, vendar pa je treba temu dodati tudi hitrejše spremembe v praksi. Čas je namreč tisto, česar nam v trenutni situaciji najbolj primanjkuje. Vsakršno obotavljanje, povezano z zmanjševanjem ogljičnega odtisa, ima lahko tako po napovedih številnih strokovnjakov za okolje katastrofalne posledice.

.

NAJNOVEJŠE