Revija Bodi eko, Julij-Avgust 2022

Kaj je lepšega v vročih poletnih dneh, kot to, da se lahko uležemo v senco in v roke vzamemo odlično revijo s koristnimi nasveti in recepti?

Nič več opičjih koz?

Sama bolezen se sicer žal ne poslavlja, toda vse kaže, da se bo kmalu poslovilo njeno trenutno ime.

Pritisnite na to točko … in zaspali boste prej kot v 2 minutah

Ali zvečer pogosto težko zaspite? Gre za težavo, ki je vse prej kot redka. Pogost krivec za nespečnost je stres, vendar je lahko povezana...

Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.
Zdravje & prehranaOglejte si te kose kruha in razumeli boste, zakaj je umivanje rok...

Oglejte si te kose kruha in razumeli boste, zakaj je umivanje rok tako pomembno!

MORDA VAS ZANIMA

Predvsem v obdobju, ko obstaja povečana nevarnost za širjenje virusov, ki povzročajo gripo in prehlad, slišimo ogromno opozoril o pomembnosti rednega in temeljitega umivanja rok. Vendar pa mnogi teh opozoril na žalost ne jemljejo preveč resno. Marsikdo celo dvomi, da ima lahko umivanje rok zares tako velik vpliv na širjenje problematičnih mikroorganizmov, krivih za okužbe. Če sodite mednje tudi sami, vas lahko preprosta fotografija treh kosov kruha hitro prepriča, da so čiste roke še kako pomembne za preprečevanje bolezni!

- Oglas -

Kruh

Preprost eksperiment, ki poskrbi za šokantne rezultate

Gre za fotografijo, ki jo je posnela ameriška učiteljica Donna Gill. Njena fotografija je hitro zaokrožila po družbenih omrežjih. Kaj je razlog za to oziroma kaj je najpomembnejši nauk, ki ga je mogoče razbrati iz fotografije? Kosi kruha, ki jih vidimo, so končni rezultat eksperimenta, ki ga je Donna Gill izvedla pred svojimi učenci. Najprej si je nataknila rokavice in položila prvi kos kruha v vrečko. Ta kos je bil uporabljen kot kontrola pri eksperimentu. Donna Gill si je nato snela rokavice in si umila roke, preden je prijela naslednji kos kruha in ga položila v drugo vrečko. Tretji kos je potoval po razredu, od enega učenca do drugega, preden je pristal v tretji vrečki. Kaj se je zgodilo?

Fotografija pove več kot tisoč besed …

S fotografije je jasno razvidno, kako velik vpliv imajo v resnici čiste/umazane roke na hitrost razmnoževanja mikroorganizmov. Bolj ko boste torej dosledni pri umivanju rok to zimo, manjšo možnost za to, da zbolite, boste imeli. Pogosto preslišimo ponavljajoča se opozorila, a na srečo lahko fotografija pove več kot tisoč besed. Hkrati pa gre seveda tudi za izvrsten učni pripomoček, če želimo otroke že zgodaj naučiti, kako pomembno je temeljito umivanje rok za ohranjanje dobrega zdravja.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×