Lepota & KozmetikaZa učinkovito čiščenje obraza ne potrebujete drage kozmetike

Za učinkovito čiščenje obraza ne potrebujete drage kozmetike

MORDA VAS ZANIMA

Naravno čiščenje obraza postaja vse bolj priljubljeno. S tem imamo v mislih čiščenje kože, pri katerem se ne uporabljajo posebni kozmetični izdelki, ampak kar sestavine, ki jih imate najverjetneje že doma. Številni ugotavljajo, da tovrstna nega poskrbi za precej lepšo kožo kot v primeru uporabe drage kozmetike. Poleg tega pa vam lahko naravne sestavine za čiščenje pomagajo tudi pri odpravi ali vsaj ublažitvi določenih težav s kožo.

- Oglas -

Čiščenje obraza

Čiščenje obraza s kokosovim oljem

Je koža na vašem obrazu običajno precej suha? V tem primeru priporočamo, da za čiščenje izberete kokosovo olje. Omenjeno olje bo učinkovito odstranilo nečistoče, ne da bi kožo oropalo naravnih maščob. Hkrati deluje kokosovo olje tudi protibakterijsko in protiglivično, s čimer zmanjšuje nevarnost za okužbe. Po drugi strani kokosovo olje ni najprimernejše za čiščenje mastne, k nastajanju aken nagnjene kože z razširjenimi porami. Olje najprej vtrite v kožo. Nato obraz prekrijte s toplo brisačo, ki bo razširila vaše pore. Po približno pol minute olje zbrišite oziroma izperite.

Uporabite jabolčni kis

Uporaba jabolčnega kisa je primerna predvsem za tiste z nekoliko bolj mastno kožo. Jabolčni kis sicer pomaga pri uravnavanju pH-ja naše kože, preprečuje akne in pomaga pri odmašitvi zamašenih por, v katerih so se nakopičile nečistoče. Pred uporabo morate kis zmešati z vodo, in sicer v razmerju 1 : 2. Dobro premešajte, nato pa uporabite za čiščenje obraza v kombinaciji s koščkom vate.

Olivno olje

Še ena odlična izbira za čiščenje kože na obrazu, še posebej suhe in občutljive, je olivno olje. Z njim si lahko pomagate tudi pri odstranjevanju ličil. Ker vsebuje ogromno antioksidantov, bo kožo zaščitilo pred prostimi radikali in s tem upočasnilo proces staranja. Uporaba je podobna kot pri kokosovem olju. In še dodaten namig: olivno olje lahko uporabite tudi za izdelavo povsem naravne in zelo učinkovite nočne »kreme«. Vse, kar morate storiti, je, da zmešate olivno olje, jabolčni kis in vodo, in sicer v razmerju 2 : 1 : 1.

Suhi kvas tudi za čiščenje obraza

- Oglas -

Ste vedeli, da lahko za čiščenje obraza oziroma za pripravo zelo učinkovite čistilne maske uporabite kar suhi kvas, ki ga sicer uporabljate za pripravo kvašenega testa? Zaradi vitaminov iz skupine B in antioksidantov je kvas odličen za našo kožo – med drugim pomaga tudi pri hitrejši obnovi poškodovane kože. Zmešajte 1 vrečko suhega kvasa, približno 3 kapljice limoninega soka in 2 žlički vode. Dobiti morate gosto pasto. Po potrebi lahko dodate še malce vode. Nato nanesite mešanico na kožo na obrazu, pri čemer pazite, da se boste izognili očem. Počakajte približno 10–15 minut, preden masko izperete s toplo vodo.

NAJNOVEJŠE