Zdravje & prehranaPreživite zabaven dan ob pravilnem prehranjevanju

Preživite zabaven dan ob pravilnem prehranjevanju

MORDA VAS ZANIMA

Poletje se počasi začenja, vabila na piknike in zabave se verjetno že vrstijo, prav tako pa tudi srečanja s prijatelji na pijači in sladoledu.

- Oglas -

Vendar pa marsikoga v takšnih trenutkih morda zagrabi panika, ko pomisli na odvečne kilograme. Vendar ne skrbite, za vas smo poiskali nekaj nasvetov, kako se v takšnih trenutkih  odločiti pravilno.

Oblecite se postavi primerno

Študije namreč kažejo, da bodo ženske, ki so oblečene v ohlapna oblačila pojedle več, kot pa tiste, ki so oblečene v oprijeta.

Vsaj eni stvari recite ne

Preden odidete od doma se odločite, kaj od tega ne boste jedli in se te odločitve držite: rdeče meso, sir, alkohol ali bel kruh. Če se odrečete eni izmed teh stvari boste veliko prihranili pri kalorijah.

Naredite si načrt

Ko prispete do predvidene lokacije poskenirajte mizo in ocenite ‘škodo’. Iščite hrano, ki vsebuje veliko proteinov, različno zelenjavo ali kaj podobnega, kar bo napolnilo vaša usta vendar ne želodca. Vsekakor pa se izogibajte omak, saj so te ponavadi polne kalorij.

Ne goltajte

- Oglas -

Hrano si naložite na krožnik, potem se usedite in popijte kozarec vode. Tako boste prisiljeni jesti počasneje, kar bo preprečilo nenadzorovano goltanje dobrot z žara.

Pijte previdno

Seveda je razumljivo, da boste verjetno na pikniku ali zabavi spili kakšno alkoholno pijačo, vendar pa je vseeno dobro piti previdno. Najbolj priporočljivo je piti (pa čeprav se sliši smešno) pijače, ki jih sploh ne marate. Te boste namreč počasi srkali in si s tem nabrali manj kalorij, kot pa bi si jih drugače.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×