0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaOdstranite akne s to naravno domačo masko za obraz

Odstranite akne s to naravno domačo masko za obraz

MORDA VAS ZANIMA

Vas pestijo izbruhi aken ali ste zaradi njih dobili brazgotine? Domača maska proti aknam, na osnovi jabolčnega kisa, zelenega čaja, sladkorja in drugih sestavin, ki zmanjšujejo neestetske akne na obrazu, bo nahranila vašo kožo in odstranila težave, povezane s to nadlogo.

- Oglas -

Katere sestavine bomo uporabili za masko proti aknam?

Ena od sestavin v maski, ki jo predstavljamo, je med, ki kožo navlaži in spodbuja obnovo celic. Ima veliko lastnosti, ki igrajo v boju proti aknam pomembno vlogo – deluje namreč antiseptično in protiventno. Prav zato zmanjšuje rdečico oziroma vnetja, ki nastanejo zaradi mozoljev in ogrcev. Koža je po negi z medom bolj gladka. Najbolje je uporabljati surov, organski med, saj lahko predelan med v nekaterih primerih draži kožo.

Alfa hidroksi kisline v jabolčnem kisu pomagajo odpirati pore in raztapljajo mrtve celice kože. Jabolčni kis se dobro obnese tudi pri »brisanju« madežev z obraza. Prav tako uravnava pH-kože in oži pore.

Zeleni čaj je poln antioksidantov, ki so ključni v boju proti prostim radikalom. Če ga uporabljamo na koži, ta postane svetlejša, gladka in bolj mladostnega videza. Zeleni čaj ima tudi protivnetne lastnosti.

- Oglas -

Sladkor je naravni piling, ki gladi brazgotine in odmašuje pore.

Priprava brazne maske proti aknam

Pred nanosom maske odstranite make-up in dobro sperite obraz z vodo. Že samo spiranje bo odprlo pore, kar bo učinkovinam maske pomagalo prodreti v globlje plasti kože.

Potrebujete: jabolčni kis, zeleni čaj, med, sladkor, posodo in čajno žličko.

Postopek:

- Oglas -
  1. V posodo zlijte za čajno žličko jabolčnega kisa.
  2. Dodajte dve čajni žlički hlajenega zelenega čaja.
  3. Dodajte pet čajnih žličk sladkorja.
  4. Dodajte čajno žličko medu.
  5. Dobro premešajte. Če želite, da je masa gostejša, dodajte še sladkorja.
  6. Masko enakomerno porazdelite po obrazu. S pomočjo vate nekaj minut masirajte masko v obraz, s čimer boste odstranili odmrle celice in pospešili cirkulacijo.

Masko pustite delovati 10 minut in jo nato izperite z mlačno vodo. Uporabljajte jo enkrat ali dvakrat tedensko.

Poigrajte se še z drugimi sestavinami

V masko lahko po želji dodate še druge sestavine, primerne za nego proti aknam in brazgotinam ali delate poljubne kombinacije. Ena bolj primernih sestavin je kurkuma, ki, podobno kot med, deluje proti bakterijam in proti vnetjem. Vsebuje antioksidante, ki pomagajo pri regeneraciji kože. Pomaga pri zabrisovanju madežev in brazgotin. Uporabite eno čajno žličko kurkume v prahu.

Protivnetne lastnosti ima tudi cimet, zato je njegova uporaba v maskah proti aknam zelo dobrodošla. Uporabite ga za eno čajno žličko.

V domačo masko proti aknam lahko zlijete tudi za žličko ali dve surovega mleka, ki vsebuje mlečno kislino, ki deluje kot blag naravni piling in ima anti-aging učinek.

.

NAJNOVEJŠE