0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaPreprosta navada za čudovito kožo

Preprosta navada za čudovito kožo

MORDA VAS ZANIMA

Svoj jutranji ritual lahko obogatite s suhim ščetkanjem in tako poskrbite za sijočo kožo, razstrupljanje telesa in zdravo cirkulacijo. Preverite vse koristi suhega ščetkanja in kakšen je pravilen postopek tega zdravilnega in sproščujočega lepotnega obreda.

- Oglas -

Poslovite se od odmrle kože

Naša koža se nenehno obnavlja in s suhim ščetkanjem se znebite večine odmrlih celic, poleg tega pa ta ritual spodbuja nastajanje novih in izboljša videz vaše kože, pomaga očistiti zamašene pore in tako poskrbi, da vaša koža zadiha.

Razstrupite kožo

Tudi koža sodeluje pri razstrupljanju telesa in z rednim odstranjevanjem mrtvih celic kože omogočite koži, da se pomladi. S tem, ko odprete pore, pa omogočite, da se skozi kožo izloči več škodljivih snovi, zato lahko suho ščetkanje pripomore tudi k razstrupitvi telesa.

Stimulira limfni sistem

Suho ščetkanje stimulira limfni sistem in zato vaše telo lažje prenaša pomembne stvari po telesu. Limfni sistem je izjemno pomemben za delovanje imunskega sistema, zato lahko z rednim suhim krtačenjem okrepite svoj imunski sistem. Za dobro delovanje limfnega sistema je izjemno pomembno gibanje, zato poleg jutranjega suhega krtačenja naredite kakšen poskok ali se odpravite na krajši tek.

- Oglas -

Preprečite celulit

Poleg tega, da boste imeli  bolj sijočo in mehko kožo, lahko s suhim ščetkanjem odpravite ali preprečite celulit, saj bo ščetkanje poskrbelo tudi za bolj napeto kožo.

Kako pravilno ščetkati?

Nasvete za pravilno suho ščetkanje je z nami delila naša strokovnjakinja in terapevtka z glino Tina Avguštin, ki priporoča, da izberete krtačo iz naravnih in čim bolj mehkih ščetin.

  1. Vedno pričnite na levem gležnju spredaj in z dolgimi gibi zaključite na vrhu stegen. Postopek ponovite na zadnji strani iste noge.
  2. Nadaljujte na desni nogi: od gležnja s počasnimi gibi do vrha stegen in ponovite zadaj.
  3. Sledi ščetkanje trebuha, kjer krožite v smeri urinega kazalca.
  4. Hrbet ščetkajte od vratu navzdol.
  5. Nadaljujte na levi roki, kjer z dolgimi in enakomernimi potegi ščetkajte od dlani do ramen. Postopek ponovite na desni roki.
  6. Zaključite na prsnem košu, kjer z nežnim gibanjem ščetkate v smeri od pazduh proti grlu.
  7. Vsak gib ponovimo 5-7x.  Na koncu krtačo operemo in pustimo da se naravno posuši. Krtačenje izvajajmo  vsak dan 30 dni 3 minute na dan. Najboljši čas za izvajanje suhega ščetkanja je med 5-7 uro zjutraj, ko se telo naravno razstruplja (nič pa ne bo narobe če izvajamo ščetkanje zvečer).
.

NAJNOVEJŠE