0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaPreprost šampon z jabolčnim kisom za zdravo lasišče in lepe lase

Preprost šampon z jabolčnim kisom za zdravo lasišče in lepe lase

MORDA VAS ZANIMA

Jabolčni kis je odlična sestavina za izdelavo domače kozmetike. Koristen ni samo pri težavah s kožo, ampak tudi pri težavah, ki so povezane z lasmi in lasiščem. Uporabite ga lahko v najrazličnejših naravnih, doma izdelanih pripravkih za nego las in lasišča.

- Oglas -

Tokrat vam predstavljamo recept za preprost naravni šampon, ki ga je mogoče izdelati iz samo dveh sestavin. Priprava je zelo hitra in enostavna. Po uporabi tega šampona boste zagotovo povsem navdušeni nad rezultati, saj bo naravni šampon z jabolčnim kisom poskrbel za bistveno lepše, bolj sijoče lase in za bolj zdravo lasišče.

Navodila za izdelavo šampona z jabolčnim kisom

Kot omenjeno, za izdelavo naravnega šampona zadoščata samo dve sestavini.

Potrebujete:

- Oglas -
  • 125 mililitrov tekočega kastiljskega mila in
  • 1 žlico jabolčnega kisa (če je mogoče, uporabite nepasteriziran in nefiltriran kis).

Tekoče kastiljsko milo in jabolčni kis preprosto zmešajte v posodici, nato pa mešanico prelijte v stekleničko.

Stekleničko s šamponom pred vsako uporabo dobro pretresite.

Po želji lahko šamponu dodate še nekaj kapljic eteričnega olja po izbiri – za lepši vonj in za dodatne pozitivne učinke.

Zakaj je jabolčni kis tako koristen za lase & lasišče?

  • URAVNAVANJE PH-JA LASIŠČA

Šamponi in drugi izdelki za nego las so pogosto pretirano bazični. Izdelovalci teh izdelkov ne upoštevajo, da je tudi koža na našem lasišču rahlo kisla. Uporaba pretirano bazičnih izdelkov za nego las lahko poruši naravni pH lasišča, kar lahko privede do najrazličnejših težav. Če je pH-vrednost lasišča prenizka, se zaradi negativnega električnega naboja poveča trenje med lasnimi vlakni. To lahko privede do naelektrenosti in poškodb las.

- Oglas -
  • PROTIMIKROBNO DELOVANJE

Jabolčni kis se lahko pohvali s protimikrobnim delovanjem. Pomaga pri preprečevanju bakterijskih okužb lasišča oziroma lasnih mešičkov, obenem pa je zelo koristen pri zaviranju čezmernega razmnoževanja glivic. Pripravki za nego las in lasišča, ki vsebujejo jabolčni kis, lahko zato pomagajo v boju s prhljajem.

  • NARAVNI PILING ZA ČISTEJŠE LASIŠČE

Ocetna kislina v jabolčnem kisu lahko razgradi ostanke maščob in odmrle kožne celice, pa tudi zasušene ostanke izdelkov za oblikovanje pričeske. Izdelki za nego lasišča, ki vsebujejo jabolčni kis, lahko tako poskrbijo za naravni piling oziroma za temeljito čiščenje lasišča. Učinek naravnega šampona z jabolčnim kisom, ki smo ga predstavili zgoraj, je primerljiv z učinki t. i. čistilnih šamponov za lasišče, ki so pogosto precej dragi. Čistilni šamponi obenem prispevajo k hitrejšemu bledenju barve, zato niso najprimernejši za barvane lase, medtem ko pri naravnem šamponu z jabolčnim kisom ni nevarnosti za tovrstne težave.

  • IZRAZITEJŠI SIJAJ LAS

Uporaba negovalnih izdelkov z jabolčnim kisom lahko vašim lasem povrne naravni lesk. Ta učinek jabolčnega kisa je tesno povezan z njegovim čistilnim delovanjem. Lasje brez sijaja in življenja so namreč pogosto posledica umazanije, ki se kopiči na lasišču.

  • BOLJ MEHKI LASJE

Zaradi odstopanja lasne povrhnjice postajajo s staranjem lasje vedno bolj izsušeni in grobi na otip. Lasna povrhnjica namreč v laseh zadržuje vlago. Zaradi kislosti lahko jabolčni kis pomaga pri zapiranju lasne povrhnjice, posledično pa lasje lažje zadržijo vlago. Rezultat so mehkejši in bolj gladki lasje, prijetni na otip. Za svilnato mehke lase jih po šamponiranju in izpiranju prelijte z mešanico jabolčnega kisa in limoninega soka, ki ste jo pred tem razredčili z vodo (limonin sok učinkuje podobno kot jabolčni kis). Vodo, jabolčni kis in limonin sok mešajte v razmerju 10 : 1 : 1.

  • KREPITEV LAS

Jabolčni kis lahko h krepitvi las pripomore na različne načine. Eden od njih je že omenjeno uravnavanje pH-ja lasišča. Poleg tega pa je jabolčni kis dober vir pomembnih vitaminov in mineralov (npr. vitamina C in vitaminov iz skupine B), ki prispevajo k močnejšim lasem.

.

NAJNOVEJŠE