Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Ekologija & okoljePrepovedali so prodajo vrečk

Prepovedali so prodajo vrečk

MORDA VAS ZANIMA

Kalifornija je prva država, ki je prepovedala uporabo plastičnih vrečk, piše Environment California (EK). Guverner Jerry Brown je podpisal zakon, s katerim je prepovedal uporabo plastičnih vrečk, najprej jih bodo ukinili v trgovinah z živili in v drogerijah, čez eno leto pa tudi v trgovinah z alkoholnimi pijačami in v drugih trgovinah. Trgovine bodo tako lahko prodajale le papirnate vrečke.

- Oglas -

Plastične vrečke

“Ta zakon pomani čistejše morje za vsakogar. Za tisoče morskih želv, ki so jih vrečke ogrožale, do številnih prostovoljcev, ki so vode in plaže čistili,” je dejal Nathan Weaver z EK. “Pozdravljam guvernerja Browna za podpis SB 270 in postopno opuščanje vrečk za enkratno uporabo. Plastične vrečke so nekaj, kar smo uporabljali le nekaj minut za enkratno potrebo, morje pa so onesanževale sto let. ” Sicer so pa tudi druge zvezne države Amerike vedno bolj ozaveščene in v EK pričakujejo, da jim bodo kmalu sledile še druge države. Prepoved plastičnih vrečk bo sicer začela veljati julija 2015 oziroma od julija 2016 za trgovine z alkoholnimi pijačami. Proti tej zakonodaji so se neuspešno borili proizvajalci plasičnih vrečk, ki bodo morali spremeniti proizvodnjo v papirnate vrečke.

Številne plastične vrečke pa onesnažujejo okolje tudi v Sloveniji, zato okoljevarstveniki ves čas pozivajo k pametnejši uporabi vrečk. Če plastično vrečko že imate, jo uporabite večkrat. Sicer pa pozivajo k uporabi cekarjev in vrečk iz blaga, ki jih lahko kupite v večini trgovin.

 

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×